loading

Novosti i događanja

Nosite štafetu protiv klimatskih promjena u najdužoj štafetnoj utrci na svijetu!

06
06. srpnja 2022.
Pozivamo vas da se pridružite najdužoj neprekidnoj štafetnoj utrci na svijetu Running Out of Time.

Running Out of Time - Vrijeme na istječe je 7767 km duga neprekidna štafetna utrka od Glasgowa (domaćin COP26) do Sharm el-Sheikha (domaćin COP27) organizirana radi promocije borbe protiv klimatskih promjena!

Štafeta započinje 30. rujna s utrkom za 3 000 učenika u središtu Glasgowa. Sastojat će se od 700+ (uglavnom 10 km dugih) etapa i proći će kroz 18 zemalja prije nego što stigne u Sharm el-Sheikh 6. studenog na početak COP 27. U štafetnoj palici prenosit će se poruke mladih ljudi današnjice o borbi protiv klimatskih primjena upućene svjetskim čelnicima na COP 27.

Pozivamo i vas da se prijavite putem https://running-out-of-time.com/route/croatia/ i proživite nevjerojatno, nezaboravno iskustvo trčeći ili vozeći bicikl kroz  jednu od etapa utrke koja prolazi kroz Hrvatsku!

Pokretana isključivo ljudima, suncem i vjetrom, štafeta će ujediniti trkače, bicikliste i jedriličare u nesvakidašnjoj, epskoj avanturi. Štafeta će prijeći mora, planinske lance, ledenjake i pustinje te posjetiti škole, ugrožena staništa  i projekte koji se bore protiv klimatskih promjena. Prikupljajući potporu na svakom koraku, stići će na COP 27 uz podršku više od milijun glasova.

Svaku etapu utrke može trčati do 25 trkača, pa trčite sami - ili s prijateljima, obitelji, kolegama - i pokažite svijetu što se može postići kada svi djelujemo zajedno!

Running Out of Time osmislio je One Run – globalni lider u masovnim štafetnim utrkama – uz svesrdnu potporu ekoloških, obrazovnih i trkačkih partnera.

Ključne informacije za trkače i bicikliste:

  • Karta rute, pojedinosti o etapama i registracija: https://running-out-of-time.com/route/croatia/
  • Datumi u Hrvatskoj: 19. – 20. listopada 2022.
  • Etape: Trkačke etape su općenito duge 5 – 10 km; biciklističke etape u pravilu su duge 10 – 20 km.
  • Tempo trčanja: morate moći istrčati 10 km u 70 minuta.
  • Broj trkača i biciklista po etapi: Do 25 trkača po etapi i do 10 biciklista po etapi.
  • Dob trkača: iznad 18 - mlađi od 18 isključivo u pratnji odgovorne odrasle osobe
  • Cijena sudjelovanja: 5 € + 3 € dobrotvorna donacija = 8 €. 
  • Česta pitanja: https://running-out-of-time.com/faq

Novosti i događanja

Povezane novosti

Poziv na seminar „Ekoškole kao način življenja“
07. studenog 2023.
ekoskole

Poziv na seminar „Ekoškole kao način življenja“

Ekoškole su rastući fenomen koji potiče mlade ljude da se aktivno uključe u zaštitu okoliša lokalne sredine u kojoj žive. Djeca s aktivnostima započinju u sobama...
Detaljnije
Vetro Challenge 2023.
30. listopada 2023.
zastita-okolisa

Vetro Challenge 2023.

Otvoren je drugi po redu natječaj za osnovnoškolce Vetro Challenge! Nakon uspješnog prošlogodišnjeg prvog izdanja, Vetropack Straža otvorila je prijave za...
Detaljnije
Novi broj godišnjaka Međunarodne Ekoškole u RH, broj 23
03. listopada 2023.
ekoskole

Novi broj godišnjaka Međunarodne Ekoškole u RH,

Na početku još jedne pedagoške/školske godine donosimo novi broj godišnjak „Međunarodne Ekoškole u RH“. Zavirite u 23. broj godišnjaka i pročitajte što su sve...
Detaljnije

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj