loading

Ekoškola natječaji

Zadatak sitan za zdravlje i prirodu bitan!

NATJEČAJ „ZADATAK SITAN ZA ZDRAVLJE I PRIRODU BITAN!“

Studenac d.o.o. i Udruga Lijepa Naša raspisuju ekološko-kreativni nagradni natječaj „Zadatak sitan za zdravlje i prirodu bitan!“ za osnovne Ekoškole s ciljem podizanja svijesti i educiranja učenika o potrebi očuvanja okoliša. Male pozitivno usmjerene aktivnosti najbolji su način da svatko od nas doprinese očuvanju našeg okoliša i prirode. Ovaj natječaj osmišljen je tako da usmjeri učenike od 1. do 4. razreda hrvatskih osnovnih Ekoškola na kreativno promišljanje o razvrstavanju i smanjenju otpada.

 

Ekoškole kao način življenja

Međunarodne Ekoškole su program osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini čitavih odgojno-obrazovnih ustanova. Program Ekoškola jasno određuje i usmjerava način na koji se nastavni sadržaji o zaštiti okoliša, koji su dio redovnog nastavnog plana i programa, primjenjuju u svakodnevnom životu škole. Ovakav pristup pomaže učenicima shvatiti kolika je važnost zaštite okoliša u svijesti svakog pojedinca. Svi sudionici života u Ekoškoli zajednički poduzimaju niz praktičnih koraka i aktivnosti s ciljem smanjenog opterećenja okoliša kako u samoj školi, tako i u lokalnoj zajednici. Učenici Ekoškole zainteresirani su i aktivni u prenošenju svoje odgovornosti na obitelj i širu zajednicu, oni žive „EKO“.

 

Kratko o Sponzoru

Studenac, kao jedan od vodećih maloprodajnih lanaca i lanac s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, svjestan je svojeg utjecaja na društvo i u skladu s njim u svoje poslovanje nastoji uvrstiti politike odnosno posebne projekte koji daju pozitivne društvene učinke.

Iza projekta Ekoznalci stoje – Krešo, Ornela, Helga i Robi, naša vrijedna eko ekipa! Ekološki su osviješteni i vrijedni, a njihov zajednički moto je jasan: „I korak sitan, za prirodu je bitan!“.

Ekoznalci pomažu očuvati prirodu i učiniti svima život ljepšim, ugodnijim i zdravijim! Dok je Krešo zadužen za čišćenje šuma i rijeka od miješanog otpada, ostatak ekipe vrijedno brine o očuvanju mora i morskog dna – Ornela je stručnjakinja u prikupljanju papira, Helga vrijedno prikuplja staklo, a Robi brine za plastiku.

 

Ovom prilikom pozivamo učenike od 1. do 4. razreda osnovnih Ekoškola iz Hrvatske da se uključe u ekološko-kreativni nagradni natječaj „Zadatak sitan za zdravlje i prirodu bitan!“ te na taj način doprinesu očuvanju našeg okoliša, a najkreativnije radove ćemo nagraditi.
 

Više o natječaju i načinu prijave pročitajte u nastavku u Pravilima nagradnog natječaja „Zadatak sitan za zdravlje i prirodu bitan!“

 

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj