loading

Ekoškola natječaji

Čuvajmo svoj dom od malih nogu! Ekoškole i Procter&Gamble za očuvanje biološke raznolikosti

Međunarodna tvrtka Procter&Gamble i Udruga Lijepa Naša raspisuju nagradni natječaj „ČUVAJMO SVOJ DOM OD MALIH NOGU! EKOŠKOLE I PROCTER&GAMBLE ZA OČUVANJE BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI“ za osnovne Ekoškole s ciljem podizanja svijesti i educiranja djece i mladih te lokalnog stanovništva o potrebi očuvanja lokalne i globalne biološke raznolikosti.

Male pozitivno usmjerene aktivnosti koje svatko od nas može poduzeti kako bi se više povezao s prirodom i lokalnom biološkom raznolikošću najbolji su način da svatko od nas doprinese očuvanju lokalne i globalne biološke raznolikosti.

Ovaj natječaj osmišljen je tako da usmjeri učenike hrvatskih osnovnih Ekoškola na pripremu konkretnih malih aktivnosti i projekata unutar Ekoškole i/ili lokalne zajednice koji će doprinijeti edukaciji djece i mladih, njihovih roditelja i lokalnog stanovništva o nužnosti očuvanja biološke raznolikosti. Biološka raznolikost svijeta je temeljni prirodni resurs koji ljudi iskorištavaju tisućama godina. Biološka raznolikost nas održava na životu! Od vitalnog je značaja da je sačuvamo!

Međunarodna tvrtka Procter&Gamble

Klimatska kriza utječe na svako kućanstvo i na svakog pojedinca na planetu. Tvrtka Procter&Gamble nizom svojih proizvoda nudi održivi izbor. Primjerice tu su Head&Shoulders čija je ambalaža izrađena od plastičnog otpada prikupljenog na plažama diljem Europe, zatim Pantene, Herbal Essences, Head&Shoulders i Aussie s punjivim bocama i refilima, pelene Pampers manje težine, kompaktirani deterdženti Ariel, Tide i Dash, s tim da Ariel i Tide učinkovito peru i na samo 30 stupnjeva. Već su i ove promjene dovoljne da se značajno smanji emisija ugljičnog dioksida u kućanstvu uz manju potrošnju energije i vode.

Procter&Gamble svojim primjerom predvodi heroje borbe za očuvanje okoliša, a sada je pokrenuo inicijativu ČUVAJMO SVOJ DOM OD MALIH NOGU u kojoj se predstavljaju heroji borbe za zaštitu okoliša u Hrvatskoj, a to Ekoškole i djeca koju od malih nogu učimo pravim vrijednostima sigurno jesu.

Pozivamo sve osnovne Ekoškole da se uključe u nagradni natječaj „Čuvajmo svoj dom od malih nogu! Ekoškole i Procter&Gamble za očuvanje biološke raznolikosti“ te tako doprinesu očuvanju biološke raznolikosti. Tvrtka Procter&Gamble jamči nagradni fond u iznosu od 100.000,00 kuna te će nagraditi pet najboljih projekata s 20.000,00 kuna svaki.

Natječaj je otvoren do 04. travnja do 20. svibnja 2022. godine.

Ekoškola projekti

Preuzimanje datoteka

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj