loading

Ekoškole

Dječji vrtić Grigora Viteza, Samobor

Korisnički podaci

Dječji vrtić Grigora Viteza, Samobor
KOVAČIĆEVA 4, 10430 SAMOBOR
01/3374-307
novi.vrtic.samobor@gmail.com
2014
Srebrni status
 • Naziv projekta: Upoznajmo naše susjede

  Tema projekta: posjet OPG-u Babojelić

  Opis projekta:

  Starija skupina eko vrtića Antuntun, Dječjeg vrtića Grigor Vitez, zajedno sa svojim odgojiteljicama, danas je posjetila eko OPG Babojelić na kojem je provela nezaboravne trenutke u branju i degustaciji proizvoda od sibirske borovnice (haskapa) kao i u ostalim aktivnostima, vožnji traktorom, razgledavanju eko plantaže sa sustavom navodnjavanja meteorološkom stanicom i drugom. 

  Roditelji Babojelić pokazali su se kao iznimni domaćini te su svakom djetetu pripremili poklončiće. borovnice i sokić od borovnica. Cijeli taj doživljaj upotpunjen je prijevozom prekrasnim mini busom Samoborčeka. 

  Na povratku s OPG-a Babojelić djeca su posjetila i reciklažno dvorište, gdje su ih susretljivi zaposlenici Komunalca upoznali s načinom zbrinjavanja otpada.

  image

 • Naziv projekta: Upoznajemo naše susjede

  Tema projekta: posjet autoškoli Samobor-turist

  Opis projekta:

  Vodeći se projektom naše Eko škole ˝Upoznajmo naše susjede˝, u četvrtak 15.lipnja, odgojna skupina ˝Zečići˝ iz objekta  ˝Antuntun˝ posjetila je poligon autoškole. Djeca  su vozila aute na struju kroz poligon, pritom pazeći na prometne znakove. Pokazali su veliko znanje u poznavanju prometnih znakova, koje su za ovu prigodu izradili sami uz pomoć odgojiteljica. Poligon su uspješno savladali, a na kraju im je instruktor vožnje  Ivan Kovačić podijelio diplome. Zahvaljujemo autoškoli “Samobor-turist˝, voditelju Robertu Baronu i instruktoru vožnje Ivanu Kovačiću na osmišljavanju zanimljivog poligona koji im je omogućio da stečeno znanje o sigurnosti u prometu primjene u praksi i svakodnevnom životu.

  image

 • Naziv projekta: Ususret zdravlju

  Tema projekta: Šetnjom do zdravlja

  Opis projekta:

  DV„Grigor Vitez“,područni objekt,eko vrtić „Antuntun“ 5.4.2023.obilježio je Dan zdravlja zajedničkom šetnjom djece,roditelja i odgojiteljica od vrtića do brda Tepec. Pozivu se odazvao velik broj djece I roditelja,. Okupili smo se ispred našeg Eko vrtića, krenuli  Langovom ulicom,uz crkvu sv.Anastazije,kroz Jurjevsku ulicu.Put nije bio lagan, ali su sva djeca s puno volje i energije došla do cilja. Kod kapele svete Ane nas je dočekao topli čaj i keksi, te smo s djecom plesali tradicionalne igre s pjevanjem . U veselom i poticajnom okruženju vrijeme je proletilo. Želja nam je da u idućem razdoblju organiziramo različita druženja djece i roditelja posvećena eko temama. Zahvaljujemo djeci i roditeljima na odazivu za šetnju te se nadamo i daljnjoj suradnji.

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj