loading

Ekoškole

Dječji vrtić Četiri rijeke, Karlovac

Korisnički podaci

Dječji vrtić Četiri rijeke, Karlovac
Grge Tuškana 9a, 47000 Karlovac
047/659-002
dv4rijeke@vrtic-cetiririjeke.hr
2023
Stjecanje statusa
 • Naziv projekta: Otpad

  Tema projekta: Prikupljanje i razvrstavanje otpada

  Opis projekta:

  U okviru projekta „Otpad“ prikupljat će se i razvrstavati papir i plastika, mjerit će se količine prikupljenog otpada te će se on dalje zbrinjavati na ekološki prihvatljiv način. U predvorju vrtića formirat će se tzv. zeleni otok za razvrstavanje papira i plastike. Prikupljena PET ambalaža vraćat će se u obližnjem trgovačkom lancu, dok će se prikupljeni papir prodavati u centru za reciklažu. Time će djeca, osim razvoja ekološke svijesti, razvijati i poduzetničku kompetenciju. Projekt će se provoditi tijekom cijele pedagoške godine, a provedbu će pratiti djeca u Eko patroli te odgojitelji vođenjem Eko dnevnika. U izradu spremnika za razvrstavanje otpada, prikupljanje i zbrinjavanje otpada uključit će se djelatnici vrtića, roditelji i lokalna zajednica (centar za reciklažu CE-ZA-R d.o.o.).

 • Naziv projekta: Biootpad nije smeće

  Tema projekta: Kompostiranje i korištenje komposta

  Opis projekta:

  U okviru projekta „Biootpad nije smeće“, lišće, trava, grančice i ostaci voća koristit će se za dobivanje komposta koji će potom biti korišten u cvjetnjaku i povrtnjaku. U suradnji s roditeljima i tehničkim osobljem, izradit će se mali drveni komposter u koji će djeca odlagati materijal te kontinuirano pratiti promjene. Projekt će se provoditi tijekom cijele pedagoške godine, a provedbu će pratiti djeca u Eko patroli te odgojitelji vođenjem Eko dnevnika.

 • Naziv projekta: Kišnicu biljke vole

  Tema projekta: Prikupljanje i korištenje kišnice

  Opis projekta:

  U okviru projekta „Kišnicu biljke vole“, nabavit će se spremnik za prikupljanje kišnice te instrumenti za mjerenje količine padalina. Djeca će aktivno sudjelovati u mjerenju količine prikupljene kišnice te korištenju iste za zalijevanje cvjetnjaka i povrtnjaka. Projekt će se provoditi u 2. dijelu pedagoške godine, a provedbu će pratiti djeca u Eko patroli te odgojitelji vođenjem Eko dnevnika. U nabavu spremnika za prikupljanje kišnice uključit će se lokalna zajednica (gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija), a u nabavu instrumenata za mjerenje količine padalina tvrtka za nabavu didaktičkog pribora Ida didacta.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj