loading

Ekoškole

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskoga, Zagreb

Korisnički podaci

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskoga, Zagreb
Mlinarska 35, 10000 Zagreb
0915708675
skola@os-ksdjalskog-zg.skole.hr
2001
Platinasti status 2023
 • Naziv projekta: Škola u šumi- šuma u školi

  Tema projekta: Smanjimo onečišćenje

  Opis projekta:

  Sadnjom novih biljaka i njegovanjem postojećih biljaka na poučnoj stazi učiti o prirodi kroz izvanučioničku nastavu,brigom o okolišu razvijati spoznaju važnost očuvanja bioraznolikosti, upoznati lokalnu zajednicu s poučnom stazom naše škole i potaknuti na daljnju suradnju,sadnja novih autohtonih biljaka,održavanje postojećeg biljnog fonda,provoditi izvanučioničku nastavu kroz sve premete; organizirati radionice na poučnoj stazi. Ostvariti suradnju s fakultetima i udrugama (Prirodoslovno-matematički, Agronomski Šumarski fakultet, Udruge Lijepa Naša, Biom i Bioteka u pokretu, Zoološki vrt, Botanički vrt, Park prirode Medvednica,prezentirati poučnu stazu na lokalnoj razini,uključiti se u programe međunarodne suradnje.

  image

 • Naziv projekta: Zeleni grad

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Cilj radionice je potaknuti svakoga od nas da promislimo o posljedicama utjecaja smeća na zdravlje ljudi, okoliš u kojem boravimo i širu zajednicu. Educiranje i angažiranje djece i odraslih o pitanjima otpada i poticanja na donošenje pozitivnih odluka.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj