loading

Ekoškole

Osnovna škola Neorić-Sutina

Korisnički podaci

Osnovna škola Neorić-Sutina
D. Šimunovića 1, 21000 SPLIT
0915843028
neoric@os-neoric-sutina.skole.hr
2019
2. obnova
 • Naziv projekta: „Zasadi stablo, ne budi panj!“

  Tema projekta: Sadnja i njega stabala

  Opis projekta:

  Škola je uključena u 4. Nacionalnu kampanju sadnje stabala 2022. u Republici Hrvatskoj. U sklopu kampanje uključili smo se u Europski tjedan globalnog obrazovanja i sudjelovali u online edukaciji (Sadnja i njega stabala prije početka sadnje). Rasadnik "Botanički vrh" iz Žrnovnice donirao je školi 5 sadnica (2 × trešnje, višnju, nar i nashi - kombinacija jabuke i kruške). Ravnateljica, učiteljice RN, domar i učenici NR u trećem mjesecu posadili su sadnice u školski vrt. Od velike pomoći bila je online edukacija Sadnja i njega stabala prije početka sadnje. U GIS portal kampanje za sadnju stabala UZSNP mapirali smo naš poligon sadnje. Cilj ovog projekta je podizanje ekološke svijesti i odgovornosti učenika u ublažavanju posljedica klimatskih promjena.

  image

 • Naziv projekta: Od školskog vrta do stola

  Tema projekta: Ekološki uzgoj voćki i prerada u sokove i džemove

  Opis projekta:

  Škola je posadila voćke trešnje, višnje, nara i nashi te će  provoditi njihov ekološki uzgoj  i zaštitu od nametnika. Dobivene plodove će  u školskoj kuhinji ekološki prerađivati u sokove i džemove te pakirati u ekološku ambalažu. Svoje bi ekološke proizvode jeli za vrijeme školskog odmora i prodavali na humanitarnom sajmu. Pritom bi provodili ekološko zbrinjavanje bio otpada i kompostiranje. Plodove posađenih maslina kiselili bi i koristili kao zdravi dodatak marendi. Učenici bi imali svoja zaduženja u školskom vrtu te tako učili o ekološkom uzgoju i proizvodnji hrane. U tu svrhu sudjelovali smo webinaru o školskom vrtu i osnivanju školskih vrtova.

  image

 • Naziv projekta: ,, Mali koraci zelene energije 2023.

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Projekt je namijenjen učenicima osnovnoh škola. U projektu su sudjelovali učenici 5. i 6. razreda naše škole.

  Sastoji se iz dva dijela .

  1. Lego WeDo radionice, unutar škole.

  2. Edukativni izlet u vjetro park Ogorje.

  Sve potrebno za projektne aktivnosti osigurala je agencija Tri punta i njihov stručni tim mentora, uz pratnju dvije učiteljice OŠ Neorić-Sutina  (Kata S. i Ivana Š.B.).

  Cilj projekta je poticanje razvoja digitalnih i ekoloških kompetencija kod  učenika.

  1. Lego WeDo je edukacijski alat namijenjen poučavanju mladih početnika u području robotike  te ostalih STEM vještina. Karakterizira ga spoj lego kockica s dodatnim lego elektromotorima i senzorima što sve zajedno pruža učenicima odličan alat za ulazak u svijet robotike. Ono što daje posebnu motivaciju učenicima je izazov programiranja i pokretanja lego robota. Lego programski jezik je prilagođen učenicima s naglaskom na razvoj logike kroz povezivanje raznih naredbi u obliku slika i ikona unutar samog programa.

   

   

   

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj