loading

Ekoškole

Dječji vrtić Koraci, Velika Gorica

Korisnički podaci

Dječji vrtić Koraci, Velika Gorica
kardinala Alojzija Stepinca 12, 10410 Velika Gorica
091 1720 648
koraci.ravnateljica.maja@gmail.com
2018
2. obnova
 • Naziv projekta: Voda

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  U svim vrtićkim skupinama djeca će usvajati nove spoznaje o vodi i njenoj važnosti provođenjem praktičnih aktivnosti – pokusa, istraživanjem pisanih, slikovnih i drugih materijala te posjetima. Djeca će stjecati znanje o prirodi, odgovorno ponašanje prema sebi, drugima, prirodi, usavršavati vještine i navike nužne u istraživačkim aktivnostima. Djeca i odgojiteljice će razvijati ekološku svijest o važnosti i uštedi vode, poticati znanja služeći se enciklopedijama i slikovnicama.

 • Naziv projekta: Otpad

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  U svim vrtićkim skupinama organizirat će se prikupljanje i sortiranje otpada u spremnike. U starijoj skupini djeca će upoznati postupak recikliranja papira te obogatiti znanja i iskustva o različitim vrstama spremnika. U mlađim odgojnim skupinama lutke Čistko i Smetko poticat će djecu na pravilno odlaganje otpada. U projekt su uključeni i roditelji kroz pismeno informiranje i aktivno sudjelovanje u odvajanju otpada u spremnike u vrtiću i kod kuće. Kontekst vrtića sadrži spremnike u unutrašnjem prostoru a u suradnji s VG Komunalcem postavit će se spremnici i na vanjskom prostoru. Plastični čepovi odlagat će se u poseban spremnik u humanitarne svrhe u suradnji s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma (Od plastičnih čepova do skupih lijekova). U suradnji s tvrtkom Europapir zbrinjavat ćemo papir i kartonsku ambalažu na razini vrtića.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj