loading

Ekoškole

Dječji vrtić Ciciban, Velika Gorica

Korisnički podaci

Dječji vrtić Ciciban, Velika Gorica
Vladimira Vidrića 2, 10 410 Velika Gorica
01/ 6221 274
pedagog@dv-ciciban-vg.hr
2018
2. obnova
 • Naziv projekta: Zasadi drvo, ne budi panj!

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Dječji vrtić Ciciban se i ove godine priključio nacionalnoj kampanji sadnje stabala „Zasadi drvo, ne budi panj!“ u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša. Cilj ove akcije je poticati društvenu i ekološku odgovornost te na taj način pomoći očuvanju i poboljšanju bio raznolikosti. Sadnjom stabala doprinosimo čišćem zraku, smanjenju emisija, revitalizaciji urbanih zelenila, smanjenju urbanih „toplinskih otoka“ te povećanju staništa za životinjske i ostale biljne vrste. Za djecu naših odgojnih skupina sadnja stabala u vrtićkom dvorištu znači i priliku za poticanje djece na istraživanje vrsta drveća u okolici vrtića, upoznavanje različitih oblika krošanja, istraživanje razvoja drveta te brigu o biljci koju su sami posadili. U akciji su sudjelovale odgojne skupine iz objekta Vidrićeva 2 te su donirane sadnice voćke posadili na manjem vrtićkom dvorištu. Ovom aktivnošću obogatili smo biološku raznolikost naših dvorišta, a daljnjim ekološkim djelovanjem djece i djelatnika vrtića zalagat ćemo se za bolju i zdraviju budućnost za sve nas, kao i za buduće naraštaje.

 • Naziv projekta: Živjeti zdravo u vrtiću

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je kako bismo zajedno s djecom i obiteljima osvijestili važnost brige   o zdravlju i naučili nove načine kako djeci približiti zdrave navike. Aktivnosti smo provodili u tjednu od 3. do 7. travnja 2023. u starijoj jasličkoj odgojnoj skupini Sovice, sa djecom u dobi od 2 do 3 godine.

  U ponedjeljak smo se upoznali sa žitaricama – što sve možemo izraditi od žitarica i za što nam služe. Djeca su prenosila žitarice iz posude u posudu te učila baratati žlicom. U utorak smo izradili plakat „Voće i povrće“ te učili sortirati povrće prema boji. Zanimljiva nam je bila slikovnica „Vrlo gladna gusjenica“, a kroz razne manipulativne igre smo naučili nove pojmove! Srijeda je bila ispunjena zanimljivim likovnim aktivnostima, pjesmicom „Šubi-dubi“, te slikovnicama „Gric i Grec“ i „Zubić vila“, a učili smo kako pravilno četkati zubiće kako bismo otjerali Gric i Greca. U četvrtak smo izradili zdravi napitak od voća da nam tijelo dobije vitamine, cijedili smo naranče te pjevali pjesmicu „Kruška, jabuka, šljiva“.  U petak smo gulili jaja te sadili grah. Naime, u suradnji s roditeljem dječaka iz  skupine, koji je donio nekoliko dasaka, naš domar Renato je napravio visoku gredicu, u koju smo presadili grah iz vrećica. Tijekom ovogodišnjeg Tjedna zdravlja najviše smo radili na: osvješćivanju važnosti brige o zdravlju,  usvajanju zdravih navika, stjecanju novih spoznaja o vlastitom i  tuđem tijelu, razvoju percepcije okusa, njuha, dodira, vida, brizi o biljkama, pozitivnim stavovima prema prirodi, poticanju samostalnosti i odgovornosti,   usvajanju novih pojmova, razvoju suradničkog učenja među djecom.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj