loading

Ekoškole

Osnovna škola Grohote

Korisnički podaci

Osnovna škola Grohote
Podkuća 28, 21430 Grohote
021654112
ured@os-grohote-solta.skole.hr
2018
2. obnova
 • Naziv projekta: Projekt bunja

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Očuvanje vještine suhozidne gradnje kamenom.

 • Naziv projekta: Od masline do maslinovog ulja

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Sastavni dio Školskog kurikuluma, a realizira se kroz redovnu nastavu, INA, UZ Buharica te projekte Eko-škole kao i Mali poduzetnici za zeleni otok - Erasmus+ Školski volonteri, Odgoj i obrazovanje za volontiranje s ciljem razvijanja poduzetničkih kompetencija učenika i uzgoju i proizvodnji ekološki zdravih proizvoda, a u suradnji s lokalnom zajednicom - uljara Olynthia Natura d.o.o. iz Gornjeg Sela, koji bez novčane naknade obrađuju naše masline te upoznaju nove generacije učenika s postupkom proizvodnje ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

 • Naziv projekta: Mali poduzetnici za zeleni otok - Erasmus+

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Cilj projekta je da, uz korištenje projektne nastave, suradničkog i timskog rada, poboljšamo znanja, vještine i stavove učenika/ica o zaštiti okoliša i klime s naglaskom na održivi razvoj, pravilno zbrinjavanje otpada i recikliranje kako bi se zauzimali za pozitivne promjene i odgovorno ponašanje prema okolišu. Također, cilj je potaknuti i razvijati poduzetništvo kod učenika/ica kroz slobodu izražavanja, osmišljavanja aktivnosti, izražavanja ideja i aktivne uloge unutar odgojno-obrazovnog procesa, kako bi bili spremni na izazove i zahtjeve života u 21. stoljeću. \nProjekt se provodi u suradnji s inozemnim partnerima u Češkoj, Srbiji i Španjolskoj.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj