loading

Ekoškole

Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin

Korisnički podaci

Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin
Šetalište Pazinske gimnazije 11, 52000 Pazin
052624017; 052624184
gssjd@gssjd.hr
2003
Platinasti status 2023
 • Naziv projekta: Starim kruhom do novih grla

  Tema projekta: Zbrinjavanje otpada

  Opis projekta:

  CILJEVI: Kroz redovne nastavne programe graditi kod učenika svijest o održivom načinu življenja, ukazivati na važnost uštede električne energije, energenata i vode (kao izvora života). Ukazati na važnost ponašanja pojedinca u zaštiti okoliša. Odgovarajuću pažnju posvetiti pravilnom i racionalnom zbrinjavanju otpada. ZADACI: Sve učenike i djelatnike upoznati sa izrađenim posebnim spremnicima za stari kruh koji će biti distribuirani lokalnim opg-ovima za prehranu životinja. Organizirati tribinu koja će osvijestiti svakog pojedinca koliko se vode, električne struje i energenata troši za proizvodnju kruha te kroz ovaj projekt pokaziti koliko je važno da ti već iskorišteni resursi ne bude tek tako bačeni u komunalni otpad. Zadatak je i organizirati Eko - projektni dan Škole, upoznati javnost s rezultatima rada na projektima o održivom razvoju.

 • Naziv projekta: Održivi razvoj lokalne zajednice

  Tema projekta: Pročistač vode

  Opis projekta:

  CILJEVI: Kroz redovne nastavne programe graditi kod učenika svijest o održivom načinu življenja, ukazivati na važnost očuvanju vode kao izvora života. Ukazati na važnost ponašanja pojedinca u zaštiti okoliša. ZADACI: Sve učenike i djelatnike upoznati s načinom rada i važnosti pročistača za lokalnu zajednicu. Organizirati tribinu koja će osvijestiti svakog pojedinca koliki je značaj rada pročistača i razvoja komunalne infrastrukture u lokalnoj zajednici gdje će svako kućanstvo dobiti priliku biti priključeno na isti. Zadatak je i organizirati Eko - projektni dan Škole, upoznati javnost s rezultatima rada na projektima o održivom razvoju.

 • Naziv projekta: Eko projektni dan

  Tema projekta: Otpad naš svagdašnji

  Opis projekta:

  Organizirati Eko projektni dan 18. travnja 2023. godine na temu otpada i njegovog zbrinjavanja. Zadatak - izrada vremenske lente s otpadom i prosječnim vremenom za njegovo razgrađivanje.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj