loading

Ekoškole

Osnovna škola Sveti Matej, Viškovo

Korisnički podaci

Osnovna škola Sveti Matej, Viškovo
VOZIŠĆE 13, 51 216 VIŠKOVO
051/256-226
skola@os-sveti-matej-viskovo.skole.hr
2003
Platinasti status 2023
 • Naziv projekta: sakupljanje papira

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Svake godine u školi se dva puta godišnje (početkom jeseni i proljeća) u dogovoru s tvrtkom za odvoz papira provodi akcija sakupljanja, kako bi se kod djece razvijala ekološka svijest o čuvanju okoliša i štednji prirodnih resursa.

 • Naziv projekta: Prehrana iz prirode

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  U suradnji s Društvom naša djeca učenici naše škole povodom Dana zaštite okoliša (5.lipnja) sudjeluju na Korzu sa svojim proizvodima i receptima u predstavljanju i upoznavanju građana sa ljekovitim i samoniklim biljem našega kraja, vodeći računa o zaštićenim i ugroženim vrstama.

 • Naziv projekta: Eko dan-Dan planeta Zemlje

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Naš projektni dan u školi je 22.travnja kada se izvode različite ekološke aktivnosti: uređenje i čišćenje okoliša škole, ekološki kvizovi po razredima, izrada panoa na temu Dan planeta Zemlje, sadnja različitih sadnica u školskom eko vrtu i ubiranje plodova, radio emisija, podjela eko diploma najuspješnijim učenicima. Ispred škole se nalazi eko vrt koji se u suradnji s Udrugom roditelja Pokrenimo se održava i uređuje tijekom cijele školske godine.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj