loading

Ekoškole

Druga srednja škola Beli Manastir

Korisnički podaci

Druga srednja škola Beli Manastir
Školska 3, 31300 Beli Manastir
031/ 703-306
tajnistvo@ss-druga-bm.skole.hr
2004
Dijamantni status 3
 • Naziv projekta: Zelena čistka - eko-projektni dan

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Naši vrijedni učenici sudjelovali su 19.9.2021. u ekološkoj akciji Zelena čistka u suradnji s Gradom Belim Manastirom. Zajednička jednodnevna akcija čišćenja otpada Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.\\\\nSvi lokalni napori povezani za čišće i zelenije sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

 • Naziv projekta: Humanost na djelu

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Suradnja škole i Udruge Prijatelji Svetog Martina. Prikupljanjem plastičnih boca, novčana sredstva se koriste za kupovinu namirnica za Socijalnu trgovinu u Belom Manastiru i Popovcu .Prikupljanjem plastičnih čepova škola surađuje sa Policijskom upravom Beli Manastir, te tako sudjeluje u humanitarnoj akciji Plastičnim čepovima do skupih lijekova. Svake godine, pa tako i ove, naši učenici vrijedno rade i aktivno sudjeluju u ovakvim aktivnostima .

 • Naziv projekta: Obilježavanje Dana kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  13.10.2020. obilježavanjem Dana kruha i plodova zemlje, promoviramo bogatstvo i biljnu raznolikost svog zavičaja. Cilj nam je poučiti naše učenike o važnosti očuvanja biološke raznolikosti RH, te podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani. Ove godine obilježili smo prigodnom izložbom starih poljoprivrednih alata, te tradicionalnim krušnim proizvodima svojstvenim za ovaj kraj. Suradnjom profesora i učenika, dan je protekao u lijepom i poučnom ozračju .

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj