loading

Ekoškole

Osnovna škola Fran Krsto Frankopan, Krk

Korisnički podaci

Osnovna škola Fran Krsto Frankopan, Krk
Frankopanska 40, 51500 Krk
051/661-920
skola.krk@os-fkfrankopan-krk.skole.hr
2006
Dijamantni status 2
 • Naziv projekta: Kviz o odvojenom sakupljanju otpada

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Susret djece četvrtih razreda osnovnih škola kvarnerskih otoka: OŠ M. Martinolića, Mali Lošinj; OŠ F. Petrića, Cres, OŠ I. Rabljanina, Rab i OŠ F.K. Frankopan, Krk.

 • Naziv projekta: Eko projekt - 'Umjetnik i ja'

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Umjetnik i ja projekt je zamišljen pri Osnovnoj školi 'Fran Krsto Frankopan', Krk, a nositeljica mu je učiteljica likovne kulture, Alma Dujmović. Cilj programa je rad s likovno nadarenim učenicima škole i dopuna nastavi likovne kulture. Omogućavanje nadarenima da istupom iz redovnoga školskog programa likovne kulture te da prošire svoje spoznaje trajna je vrijednost za budućnost. Ovaj je projekt prilika da dobiju prostor u kojem će se izraziti usavršavajući svoj talent. Tema poziva na promišljanje o funkciji i estetici prostora u kojem se boravi svaki dan. Kako likovno oplemeniti staro i izmisliti nešto funkcionalno novo. Reciklirati i primijeniti funkciju s naglaskom na estetiku i odmak od kiča , zahtjevan je zadatak koji treba svoj početak upravo u ovom uzrastu djece, posebno kod učenika sedmih i osmih razreda koji se već pripremaju za odabir svojih zanimanja. U vremenu kada želimo poticati prepoznatljivost i proizvodnju, smatramo da je ovo dobrodošao način da naše učenike potaknemo na konstruktivno razmišljanje i kreativnost kako jednoga dana ne bi postali samo konzumenti već i proizvođači kao i kreatori originalnih predmeta ili prostora u kojima će boraviti.

 • Naziv projekta: Lokna

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Očuvanje i promocija vodenih biotopa – lokve i barjanska okna za budućnost – LOKNA.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj