loading

Ekoškole

Gimnazija Nova Gradiška

Korisnički podaci

Gimnazija Nova Gradiška
TRG KRALJA TOMISLAVA 9, 35400 NOVA GRADIŠKA
035/361-427
ured@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr
2002
Platinasti status 2022
 • Naziv projekta: EUROPSKI DAN PARKOVA

  Tema projekta: Zaštita prirode i okoliša

  Opis projekta:

  • Svake godine na redovnoj, izbornoj i/ili fakultativnoj nastavi obilježavamo Europski dan parkova prigodnim plakatima, video materijalima, radionicama, kvizovima i slično. Cilj projekta je promocija zaštićenih područja i isticanje važnosti očuvanja i zaštite navedenih područja.

 • Naziv projekta: EKOPATROLA

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Ekopatrola je cijelogodišnja aktivnost u kojoj su učenici drugih i trećih razreda barem dva puta tjedno obilazili cjelokupni interijer i eksterijer naše škole, brinuli o prozračnosti i redu u učionicama te upozoravali na nepotrebnu potrošnju električne energije. Sve aktivnosti i eventualne nepravilnosti uredno su zabilježene na standardiziranom formularu kojeg smo sami osmislili. Projekt je proveden u cijelosti, izvršeni su svi zadaci i postignuti su traženi ciljevi. Sve aktivnosti su se odvijale u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom.

 • Naziv projekta: MENSTRUALNE POTREPŠTINE

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Tijekom školske godine prikupljamo u svim razrednim odjelima prikupljamo PET ambalažu. Nekoliko puta mjesečno prikupljena PET ambalaža se skuplja, prebrojava i prodaje. Od prikupljenih novčanih sredstava kupuju se higijenski ulošci za djevojke koji su postavljeni u ženskim WC - ima. Cilj projekta je osvijestiti učenike o postojanju menstrualnog siromaštava, smanjiti menstrualno siromaštvo, smanjiti zagađenje okoliša i razvijati naviku recikliranja.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj