loading

Ekoškole

Osnovna škola Čučerje, Zagreb

Korisnički podaci

Osnovna škola Čučerje, Zagreb
Čučerska cesta 382, 10040 Zagreb
01 2986487
ured@os-cucerje-zg.skole.hr
2017
Brončani status
 • Naziv projekta: Povratak zemlji

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Škola posjeduje zemljište koje do sada nije bilo u uporabi za nastavne i izvannastavne potrebe. Kroz realizaciju projekta ćemo obnoviti školsko zemljište s ciljem uzgoja zdravog voća - stare sorte jabuka i šljiva, začinskog bilja i ljekovitog bilja. Na jednu parcelu smo prošle godine zasadili voćnjak sa 100-tinjak sadnica, a planirano je tijekom sljedeće šk godine povezivanje s lokalnim pčelarskim udrugama.

 • Naziv projekta: Mala škola čiste energije

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  U sklopu projekta izrađeni su radni listovi Obnovljivi izvori energije, sadržajem i izgledom prilagođeni uzrastu učenika šestih razreda, prateći materijali za nastavnike, kao potpora u nastavi, i prijedlog sadržaja provjere znanja učenika. Materijali su namijenjeni učenicima šestih razreda i njihovim nastavnicima, u sklopu predmeta priroda u nastavnoj cjelini Čovjek i energija. Isto tako koristit će se i na satovima geografije, tehničkog odgoja, satovima razrednog odjela i u izvannastavnim aktivnostima te na satovima informatike, engleskog jezika (on-line igrice), likovne kulture (naj crtež, strip, izrada maskote).

 • Naziv projekta: Da se ne puzabi

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Kroz nastavne i izvannastavne aktivnosti raditi na očuvanju baštine, tradicijske kulture (pjesama, plesova i govora) te običaja našega kraja.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj