loading

Ekoškole

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Gora

Korisnički podaci

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Gora
Gora 61a, 44250 Gora, Petrinja
0911659983
igk@os-igkovacic-petrinjagora.skole.hr
2011
Zlatni status 2
 • Naziv projekta: Živimo zeleno 3 / Living greenly 3

  Tema projekta: Razviti svijest o očuvanju prirode i zaštite okoliša te stjecati navike odgovornog ponašanja prema okolišu i održivom razvoju

  Opis projekta:

  Učenici zbrinjavaju otpad iz prostorija škole(papir, plastika), uređuju školski okoliš, surađuju s lokalnom zajednicom u raznim akcijama ekološkog karaktera, skupljaju stari papir i čepove, sade biljku (stablo), kreativno recikliraju. Projektno i suradničko učenje, iznošenje vlastitog mišljenja, promoviranje ekoloških aktivnosti.

 • Naziv projekta: Recikliram i stvaram

  Tema projekta: Prevenirati nastanak otpada te ga uz ponovnu uporabu učiniti uporabnim i korisnim proizvodom

  Opis projekta:

  Potaknuti učenike na stjecanje novih znanja i vještina, osvijestiti ih za pozitivne učinke koje ponovna upotreba proizvoda može imati na okoliš - štedi sirovine i energiju, odnosno doprinosi kružnom gospodarstvu. U suradnji s udrugom OZANA promicati jednakopravnost i socijalnu uključenost učenika s teškoćama te promovirati smanjenje pritisaka na okoliš i razvoj pozitivnog stava prema “zelenom” gospodarstvu.

 • Naziv projekta: Plastičnim čepovima do skupih lijekova

  Tema projekta: Razvijanje pozitivnog i odgovornog ponašanja prema okolišu i zajednici

  Opis projekta:

  Poticati i razvijati altruističke osjećaje uključivanjem što većeg broja učenika, roditelja i šire zajednice. Razvijati ekološku svijest učenika, ali i šire zajednice. Čepovi će se dostaviti Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, koja dobivenim novcem od čepova pomaže oboljelima u kupnji lijekova i pomagala.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj