loading

Ekoškole

Osnovna škola Lapad, Dubrovnik

Korisnički podaci

Osnovna škola Lapad, Dubrovnik
Od Batale 14, 20000 Dubrovnik
020/ 356-100
tajnistvo@os-lapad-du.skole.hr
2008
Dijamantni status 1
 • Naziv projekta: Anđeli od starih knjiga

  Tema projekta: recikliranje

  Opis projekta:

  Učenici će kod kuće od starih knjiga izraditi ukrase u obliku figrica anđela. Pri tome će koristiti materijale koje imaju kod kuće, bez uloženih dodatnih sredstava. Cilj je dati ideju kako iskoristiti sare knjige za nešto estetski  lijepo i proizvesti nove vrijednosti - prigodni pokloni za bližnje.

  https://youtu.be/vfbzyIfUcWI

  image

 • Naziv projekta: Uređenje školskog vrta

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Uređenje školskog vrta je zajednička aktivnost koja se već godinama provodi u školi. Cilj je osposobljavanje učenika za njegovanje i održavanje čiste i uredne okoline škole. Aktivnosti: 1) Posađene su masline od kojih se izrađuje maslinovo ulj; 2) S ciljem zaštite okoliša i održivog gospodarenja otpadom ove godine planira se izgradnja kompostišta. Prvi izrađeni kompost za opskrbu vrta započet će rezanjem maslina i usitnjavanjem grana te odlaganjem u novoizgrađeno kompostište; 3) Sadnja novog ljekovitog, začinskog i ukrasnog bilja te održavanje postojećeg. Sva razredna odjeljenja od 1. do 8. razreda zajedno sa svojim učiteljima imaju dio vrta koji će tijekom godine uspješno njegovati.

  image

 • Naziv projekta: Sakupljanje plastičnih čepova

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  U sklopu akcije Čepovima do skupih lijekova naša škola djeluje humanitarno i ekološki od šk.god.2019./20. Cilj akcije je prikupljanje plastičnih čepova i njihova isporuka Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL).

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj