loading

Ekoškole

Osnovna škola Bol

Korisnički podaci

Osnovna škola Bol
Rudina 1, 21420 Bol
021635103
ured@os-bol.skole.hr
2016
Brončani status
 • Naziv projekta: Healthy food

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Kako bismo promovirali zdravu prehranu u našoj školi, ove školske godine učenici 4.razreda su zajedno sa učiteljicom engleskog jezika Zdravkom Koljatić, tijekom mjeseca ožujka proučavali zdravu prehranu.Učenicu su naučili imena voća i povrća na engleski jezik i osvjestili su se koliko je važna konzumacija istih.Na projektni dan svaki učenik je izabrao najdražu namirnicu te je istu prezentirao svojim prijateljima u razredu.Na stolu se našlo namaza od avokada, voćnih salata, pita od jabuka i mandarini te kruha od banana.Učenici su se zabavili učeći nove riječi, a i gozba je bila zdrava uz mnoštvo veselja i poučnih stvari.

  image

 • Naziv projekta: Berba maslina

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Učenici 2.a. razreda odlučili su lijepo i toplo vrijeme iskoristiti za izvanučioničku nastavu.Svoje klupe zamijenili su boravkom u prirodi i to u masliniku.

  Učenici su bili jako vrijedni i pomogli su brati masline te su kroz praktični rad naučili važnost berbe i prerade maslina.Na kraju za nagradu su se počastili ručkom zajedno sa svojom učiteljicom, a svaki učenik je dobio i bočicu maslinovog ulja za sjećanje na ovaj lijepi i edukativni dan.

  image

 • Naziv projekta: Eko kutak

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Koordinatorice Eko škole su došle na ideju da zajedno s učenicima izrade eko kutak i na taj način učine boravak u školi ljepšim i ugodnijim.Učenici su sudjelovali u nizu ekoloških aktivnosti s ciljem osvješčivanja o negativnom utjecanju onečišćenja.S obzirom da je more naš glavni prirodni resurs, raznim likovno-kreativnimtehnikama prikazali smo naš morski ekosustav i skrenuli pažnju na njegovo onečišćenje.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj