loading

Ekoškole

Dječji vrtić Naša radost Pregrada

Korisnički podaci

Dječji vrtić Naša radost Pregrada
Stjepana Škreblina 1, 49218 Pregrada
049377489
dv.nasaradost@pregrada.hr
2016
Brončani status
 • Naziv projekta: Pregradski Ekići

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Kroz projekt djeca stječu, putem iskustvenog učenja, znanja, vještine i navike na području zaštite okoliša. Osvještavaju potrebu očuvanja okoline, razvijaju pozitivan osjećaj i brigu za životinje i biljke. Eko patrola brine o uštedi energije (gašenje svjetla, zatvaranje slavina, skupljanje kišnice,...), čišćenju okoliša, pravilnom odlaganju otpada. Sva djeca vrtićkih skupina uređuju povrtnjak, cvjetnjak, voćnjak, mali vinograd te brinu o životinjama (ribice, jež). Povrtnjak i voćnjak omogućuju nam organiziranje zdrave prehrane u vrtiću i mnoge tjelesne aktivnosti kojima se potiče zdrav način življenja djece.U sklopu projekta održava se i Energetski dan.

 • Naziv projekta: Mali ekolozi

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Projekt je proizašao kao podprojekt 'Pregradskih ekića'. U projektu sudjeluju djeca u dobi od 5 godina. Kroz projekt djeca su razvijala ekološku svijest i kritičnost te osnovna znanja o važnosti čistog okoliša i načinima brige za njegovo očuvanje. Djeca su usvojila navike sakupljanja, razvrstavanja i iskorištavanja otpada u vrtiću i neposrednom okruženju. Uočila su povezanost hrane, vode i zdravlja te im je omogućen doživljaj i upoznavanje različitih okusa, stvaranje navika konzumiranja voća, povrća i dovoljne količine vode.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj