loading

Ekoškole

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci

Korisnički podaci

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci
H.D.Genschera 16, 32100 Vinkovci
032/306292
pssvk@ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr
2007
Dijamantni status 2
 • Naziv projekta: Svjetski dan jabuka

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  I ove godine kao i prethodnih obilježili smo Svjetski dan jabuke, naše kraljice škole i voćnjaka. Na površini cca 2ha, uzgajamo više sorti jabuka, a po njihovom dozrijevanju učenici obave berbu i pripreme izložbu vodećih i poznatih sorti kao prigodne aktivnosti u cilju promicanja važnosti ovih plodova. Ove godine smo upriličili i posjet prerađivačkom pogonu gdje smo se upoznali s proizvodnjom čistog soka od jabuka. Prikupljamo i plodove ekoloških sorti od lokalnih proizvođača, a sadnjom starih sorti, u suradnji s Lions klubom Vinkovci, obogatili smo našu zbirku plodova i prikazali prve plodove iz našeg voćnjaka.

 • Naziv projekta: Izrada sapuna od prirodnih materijala

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Učenici uz stručnu podršku nastavnika izrađuju sapune hladnim postupkom. Ključno u izradi sapuna pravilno je odmjeravanje i vaganje svih sastojaka čija se količina određuje točnim izračunom prema saponifikacijskoj karti. Za izradu sapuna koristimo natrijevu lužinu, različita biljna ulja (maslinovo, kokosovo, bademovo, arganovo, ricinusovo…) uz dodatke aromatičnog bilja i eteričnih ulja.

 • Naziv projekta: Izrada eko svijeća

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Izrada eko svijeća za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara - u suradnji sa skupinom povjesničara, učenici su izradili prigodne eko svijeće koje smo upalili u holu škole kod makete vukovarskog vodotornja i time obilježili Dan pada grada Vukovara.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj