loading

Ekoškole

Dječji vrtić Proljeće, Kloštar Ivanić

Korisnički podaci

Dječji vrtić Proljeće, Kloštar Ivanić
Naftaplinska 23/a, 10312 Kloštar Ivanić
01 2892 545
djecji.vrtic1@zg.t-com.hr
2011
Zlatni status 2
 • Naziv projekta: Voćnjak

  Tema projekta: Sadnja i održavanje voćnjaka unutar vrtićkog dvorišta

  Opis projekta:

  Projekt proizašao iz Litter Less Campaign kada smo sredstva stečena tom kamapanjom uložili u gradnju voćnjaka u okolišu našeg vrtića. U suradnji s roditeljima smo nabavili authtone sadnice tradicionalnih hrvatskih voćki koje smo na jesenskoj svečanosti 2014. i posadili.

  image

 • Naziv projekta: Pješčanik

  Tema projekta: Izrada i održavanje pješčanika

  Opis projekta:

  Ovaj je projekt izrađen u skladu s željama da održivost u skladu s recikliranjem u što većoj mjeri implentiramo u rad dječjeg vrtića. Tako smo uz donaciju starih guma uz pomoć roditelja volontera izradili pješčanik velike površine od 20 kvadratnih metara, jer vrtić mora imati pješčanik dok smo na taj način pokazali da se važan i koristan sadržaj za boravak i razvoj djece u vrtiću može izraditi reciklirajući stare materijale.

  image

 • Naziv projekta: Piramida

  Tema projekta: Izrada igrala od recikliranih materijala

  Opis projekta:

  Slično kao u slučaju pješčanika, željeli smo od recikliranih materijala napraviti za djecu nešto novo i nesvakidašnje za dvorišta dječjih vrtića pa smo opet od starih guma, ali uz puno više pomoći i vještine izradili piramidu za penjanje, provlačenje i temeljno unapređivanje motoričkih vještina djece tijekom boravka  na otvorenom.

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj