loading

Ekoškole

Dječji vrtić Tratinčica, Koprivnica

Korisnički podaci

Dječji vrtić Tratinčica, Koprivnica
Trg podravskih heroja 7, 48000 Koprivnica
048/621-358
djecji.vrtic.tratincica@kc.t-com.hr
2015
Srebrni status
 • Naziv projekta: Pomozi Zemlji da lakše diše

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Cilj: osvijestiti kod djece i roditelja važnost smanjivanja emisija CO2 u atmosferu zbog zaustavljanja klimatskih promjena. Ovaj cilj pokušat ćemo ostvariti kroz specifične zadatke vezane uz bioraznolikost i sadnju stabala, poticanjem na štednju energenata te organiziranjem nagradne akcije mobilnosti za roditelje i djecu koji djecu dovode biciklom ili pješice u vrtić. Akcija je nagradnog karaktera, odgojne skupine u kojima najveći broj roditelja dolazi pješice, biciklima, romobilom dobiva poklon ekoradionicu i izlet u prirodu. 

 • Naziv projekta: Čepove skupi - lijekove kupi!

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Cilj: organiziranjem takmičarske akcije prikupljanja plastičnih čepova povećati količinu prikupljenih plastičnih čepova za potrebe Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL), smanjiti ekološki otisak odvajanjem plastike. Zadaci: potaknuti roditelje i djecu sudjelovanju u humanitarnim akcijama; razviti svijest o važnosti odvajanja otpada i smanjenju ekološkog otiska svakog pojedinca. Tijekom provedene dvije akcije 2021. i 2022. godine prikupljeno je 1782,8kg čepova. Plastične čepove prikupljamo u svim skupinama tijekom pedagoške godine već 10 godina. 

 • Naziv projekta: Platnenim torbama spašavamo Zemlju

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Projekt je proveden u suradnji s Komunalcem, Gradom Koprivnica, Kcvodama, Komingom.U projektu su sudjelovale sve odgojne skupine i sva djeca vrtića Tratinčica. Tijekom dva tjedna u vrtiću je organizirano preuzimanje jednokratnih plastičnih vrećica od kojih su se u objektima Tratinčica, Loptica i Zvjezdica izradila čudovišta koja su simbolizirala opasnost od jednokaratne plastike. Djeca su kroz ekosadržaje i prezentacije upoznati s opasnostima jednokratne plastike za čovjeka, biljke i životinje. Djeca su pričama, animiranim filmovima i prezentacijama motivirani da u trgovinama koriste platnene torbe. Svako dijete je oslikalo platnenu torbu za svoju obitelj i poklonilo je roditeljima (750 platnenih torbi). Za vrijeme trajanja projekta roditelji su letcima obavješteni o "plastifikaciji" planete i važnosti odgovornog odnosa prema odvajanju otpada kao i razvoju navika korištenja platnenih torbi i izbjegavanju jednokratne plastike.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj