loading

Ekoškole

Dječji vrtić Katarina Frankopan, Krk

Korisnički podaci

Dječji vrtić Katarina Frankopan, Krk
Smokvik 7, 51500 Krk
o51 667 140
dvfk-krk@ri.t-com.hr
2009
Dijamantni status 1
 • Naziv projekta: Filcanje vune u integriranom učenju kroz igru

  Tema projekta: Filcanje vune u integriranom učenju kroz igru

  Opis projekta:

  Budući da je vuna prirodni dragocjeni materijal koji se nedovoljno iskorištava i završava u otpadu, Dječji vrtić "Katarina Frankopan" odlučio je iskoristiti to otočko blago. Sa ciljem edukacije odgojiteljica održane su radionice filcanja vune na način da su izrađeni razni didaktički predmeti za igru u vrtiću, nakon čega su odgojiteljice s djecom također izrađivale didaktičke materijale. Plastika iz kutića kuhinje (voće, povrće, tanjurići..) u potpunosti je zamijenjena vunom. Također su filcane jaslice i ukrasi za bor koji su tijekom adventa ukrašavali matični vrtić u Krku. 

  Filcanje i iskorištavanje vune postala je vrtićka svakodnevica te smo prepoznatljivi upravo po tome što smo prva ustanova na Otoku Krku koja je prepoznala edukativni i kreativni potencijal ovog prirodnog materijala. 

  image

 • Naziv projekta: Što djeca rade u Smokviku 7?

  Tema projekta: Koje blagodati nam smokva daje?

  Opis projekta:

  U Matičnoj kući Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, u srijedu, 5. listopada 2022., s početkom u 10.00 sati, otvara se zanimljiva izložba inspirirana smokvom i smokvarstvom pod nazivom Što djeca rade u Smokviku 7?. Postav ove izložbe nastao je kao rezultat mnogobrojnih aktivnosti mališana iz krčkog vrtića u čijem je fokusu bilo za otočnu kulturu jedno važno i vrijedno stablo - smokva.

  Inicijatorica izložbe i njezina idejna nositeljica je odgojiteljica Jasminka Gršković koja je aktivnostima s djecom - branjem smokava, njihovim slikanjem, filcanjem, kuhanjem pekmeza te čaja i soka od smokvinog lista - i dokumentiranjem istih, doprinijela svemu onome čemu je ova odgojno-obrazovna ustanova inače posvećena.

  Izložba, također, govori kako je dijete u centru svakog pedagoškog djelovanja, s ciljem da mu se pomogne u napredovanju te otkrivanju i razvijanju svih potencijala, istovremeno uvažavajući kulturni identitet podneblja samog vrtića.

  Postoji poseban žar kojeg ne samo odgojiteljica Jasminka Gršković, već i njezine kolegice i kolege, prezentiraju kroz izložbom obuhvaćene fotografije djece, a to je žar za stvaralaštvom koji otkriva znatiželjno dijete koje postaje protagonist upravljanja vlastitim procesom učenja. Odgojno-obrazovna praksa je kolektivno postignuće, pa tako i ova izložba uvažava sve karike koje u vrtiću surađuju; od odgajatelja, kuharica, spremačica i domara, pa sve do uprave vrtića vođene ravnateljicom. Sve te sastavnice neizmjerno su važne i bitne, i doprinose vrijednosti i uspjehu cjeline!

  - objavljeno na portalu Otok Krk 4.10.2022.

  https://otok-krk.org/krk/otvorenje-izlozbe-sto-djeca-rade-u-smokviku-7-u-djecjem-vrti%C4%87u-katarina-frankopan

  image

 • Naziv projekta: Zasadi stablo, ne budi panj!

  Tema projekta: Oplemenjivanje vrtićkih vrtova i okoliša

  Opis projekta:

  Već treću godinu zaredom Dječji vrtić "Katarina Frankopan" sudjeluje u eko projektu "Zasadi stablo, ne budi panj!" kojim oplemenjuje vrtićke vrtove i okoliš. U akciju sadnje stabala uključujemo djecu i roditelje.

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj