loading

Ekoškole

Osnovna škola Frana Krste Frankopana, Osijek

Korisnički podaci

Osnovna škola Frana Krste Frankopana, Osijek
Osijek, Frankopanska 64, 31 000 Osijek
031 505 820
osijek@os-fkfrankopana-os.skole.hr
2001
Platinasti status 2023
 • Naziv projekta: DAN ŠKOLE - Frankopanski urbani vrtovi

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Projekt provodilmo na nivou cijele škole, a bavimo se uzgojem raznih vrsta bilja u povišenim gredicama. Projek vršimo na velikom vanjskom prostor kako bi djeca što više vremena provodila vani (trenutno pogotovo, s obzirom na epidemiološke mjere), dio prostora iskorištavamo postavljajući urbane vrtove u povišenim gredicama, izrađenim od prirodnih materijala. Svaki razredni odjel ima svoju gredicu te sudjeluje u izradi i sakupljanju kompostnog materijala. Budući da se neke kulture počinju sijati početkom proljeća, a sazrijevaju tek u ljeto, želimo da ovaj projekt zaživi dugoročno, a ne samo kroz jednu godinu. Dugoročni cilj nam je uvrstiti dio plodova u školsku užinu te poticati kod djece zdravu i održivu prehranu uz ekološko osvještavanje svih učenika. Cilj projekta: Promicati važnost odgoja i obrazovanja o održivom razvoju kroz aktivno sudjelovanje u procesu ekološkog uzgoja raznih vrsta bilja, obradi, pakiranju i plasmanu. Učenici će sudjelovati u svim aktivnostima istraživanja, pripreme tla, uzgoja bilja, izrade ambalaže, pakiranja, izrade reklame i plasiranja.

 • Naziv projekta: UREĐENJE ŠKOLSKOG PARKA

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Korištenjem otpadnih materijala tražimo im drugu namjenu. Stare odbačene automobilske gume bojamo i od njih stvaramo cvijetne vrtne vaze kako bismo uljepšali školski okoliš. Cilj: poticanje učenika na ekološko razmišljanje i djelovanje prilikom uporabe metode 7R (reduce - reducirati, reuse - rabiti drugačije, recycle - reciklirati, repair - reparirati, respect - respektirati, reflect - reflektirati i refuse - odbiti ekološki neprihvatljiva djela).

 • Naziv projekta: PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Odazivanje na humanitarnu akciju Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske - prikupljanje i doniranje plastičnih čepova. Razvija u jednakoj mjeri svijest učenika o potrebitima i recikliranju.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj