loading

Ekoškole

Osnovna škola Tordinci

Korisnički podaci

Osnovna škola Tordinci
Školska ulica 26, 32214 Tordinci
032/580-348
os-tordinci@os-tordinci.skole.hr
2009
Dijamantni status 1
 • Naziv projekta: Marijini obroci, Božićni sajam

  Tema projekta: Eko proizvodi

  Opis projekta:

  Svake godine u prosincu naša škola na razini lokalne zajednice organizira Božićni sajam. Učitelji i učenici naših škola izrađuju različite prigodne artikle koje posjetitelji Božićnog sajma mogu dobiti za dobrovoljni prilog. Gotovo sav prihod Sajma namijenjen je projektu Marijini obroci te potrebama školske zadruge Dukat. Od školske godine 2013./2014. naša se škola povezuje s udrugom Marijini obroci preko koje pomaže najpotrebitijoj djeci Afrike, Azije i Latinske Amerike u njihovom školovanju, a dio ostaje za rad učeničke zadruge "Dukat".  Na Sajmu sudjeluju i sekcije naše učeničke zadruge Dukat u sklopu koje su naše eko skupine : Kreativna eko skupina Prijatelji prirode te Eko skupina i Cvjećari koji izrađuju eko proizvode. 

  http://os-tordinci.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1492&mshow=1444#mod_news

  http://os-tordinci.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1376&mshow=1444#mod_news

  http://os-tordinci.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1292&mshow=1444#mod_news

  http://os-tordinci.skole.hr/?news_id=1204#mod_news

  http://www.os-tordinci.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=118

  image

 • Naziv projekta: E-Twinning projekti

  Tema projekta: Ekologija i zaštita okoliša

  Opis projekta:

  Naša škola sudjeluje i u e-Twinning projektima. Učitelji biraju projekte prema svojim afinitetima te sa svojim učenicima sudjeluju u njihovoj provedbi. Projekti se provode na razini Hrvatske ili na međunarodnoj razini. Neki od projektata su i ekološkog karaktera.

  http://os-tordinci.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1356&mshow=1444#mod_news

  http://os-tordinci.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1328&mshow=1444#mod_news

  http://os-tordinci.skole.hr/?news_id=1223#mod_news

  http://os-tordinci.skole.hr/?news_id=1191#mod_news

  image

 • Naziv projekta: Djeca s lovcima u prirodi

  Tema projekta: Divlje životinje u šumama nizinskoga zavičaja

  Opis projekta:

  Učenike razredne nastave naše škole uključili smo i u projekt Djeca s lovcima u prirodi.

  Projekt se provodi u organizaciji UO za poljoprivredu i UO za obrazovanje i društvene djelatnosti u suradnji s lovačkim udrugama na području županije. Namjenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta koja se kroz redovnu nastavu upoznaju s prirodom, okolišem i zavičajem, a boravkom u prirodi nadopunjuje teoretsko obrazovanje kroz praktične aktivnosti i predavanja. Kroz aktivnosti ovoga projekta učenici su ostvarivali i zadane ishode međupredmetne teme Održivi razvoj koja osposobljava učenike za samostalno i odgovorno odlučivanje o pitanjima važnima za njih same i za društvo u cjelini poput stjecanja znanja o raznolikosti prirode i razumijevanja složenih odnosa između ljudi i okoliša, razvijanje kritičkoga mišljenja te osobne i društvene odgovornosti nužne za održivost, razvijanje solidarnosti i empatije prema ljudima, odgovornosti prema svim živim bićima i okolišu te motivacije za djelovanje na dobrobit okoliša i svih ljudi, poticanje razmišljanja orijentiranoga prema budućnosti i razvijanje osobne odgovornosti prema budućim generacijama, što je preduvjet za stvaranje društva temeljenog na održivome razvoju.

  Na inicijativu Vukovarsko-srijemske županije koja je pokrenula ovaj projekt s ciljem upoznavanja i edukacije djece različitih dobnih uzrasta sa životinjskim svijetom, hranidbom i očuvanjem divljači te općenito očuvanjem prirode obližnjih šuma na području županije učenici su proveli dan kroz razne aktivnosti kroz koje ih je vodio lovac Mario Tordinac i gospodin Krunoslav Buhač, voditelj projekta na razini županije.

  http://os-tordinci.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1461&mshow=1444#mod_news

   

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj