loading

Ekoškole

Osnovna škola Stjepana Kefelje, Kutina

Korisnički podaci

Osnovna škola Stjepana Kefelje, Kutina
Nikole Tesle 1, 44320 Kutina
044660850
skola@os-stjepana-kefelje-kt.skole.hr
2001
Platinasti status 2023
 • Naziv projekta: Sakupljanje plastičnih čepova

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  U sklopu akcije Čepovima do skupih lijekova naša škola planira djelovati humanitarno i ekološki. Učenike ćemo motivirati nagradnim putovanje u Zagreb na kino predstavu.

 • Naziv projekta: Kuhajmo i jedimo zdravo

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Koordinacijski odbor Kutina-Grad prijatelj djece nastavio je i ove godine sa projektom pod nazivom Kuhajmo i jedimo zdravo. Projekt se ove godine održao u prostorijama OŠ S. Kefelje, gdje je sudionike dočekala pedagognja Mirela Cvitković. Cilj projekta je upoznavanje djece i učenika s važnošću pravilne i zdrave prehrane tijekom rasta i razvoja. Ovogodišnji projekt čija je tema bilo povrće, su pripremile dr. Branka Pirija, pedijatrica i voditeljica Savjetovališta za roditelje u kutinskom Domu zdravlja, učiteljica u OŠ Stjepana Kefelje, Ljiljana Košak te zdravstvena voditeljica Dječjeg vrtića, Adrijana Badanjak. Predstavnici učenika četvrtih razreda iz 4 kutinske osnovne škola i djeca Dječjeg vrtića su kroz predavanje dr. Branke Pirije mogli saznati sve o povrću i stjecanju zdravih prehrambenih navika, koje će im koristiti tijekom cijelog života. Sve su to teme koje su zainteresirale djecu, a o čemu su postavljali pitanja stručnim voditeljicama. Osim teorijskog dijela, organizirane su i kuharske radionice, gdje se učilo vještinama pripremanja povrća i razvijanju sigurnosti i samostalnosti. Djeca su pripremila različite namaze, salate, musaku od povrća i juhu od brokule te su svi na kraju kušali svoje pripremljene obroke. Radionice su bile popraćene letkom Povrće u prehrani pripremljenim za ovu priliku, koji je dobio svaki sudionik.

 • Naziv projekta: Energetska obnova škole

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Naša škola je prošla energetsku obnovu. Obnovljena je izolacija škole tj. vanjska fasada, obnovljen je krov, zamijenjena su rasvjetna tijela. Eko patrola će bilježiti potrošnju električne energije, potrošnju vode i plina kroz dvije nastavne godine, prije i poslije energetske obnove te usporediti rezultate.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj