loading

Ekoškole

Tehnička škola Kutina

Korisnički podaci

Tehnička škola Kutina
Hrvatskih branitelja 6, 44 320 Kutina
044629250
gordana.tsk@gmail.com
2007
Dijamantni status 2
 • Naziv projekta: GWB 2023 - Globalni ženski doručak 2023

  Tema projekta: popularizacija kemijske znanosti, ekologije i održivog razvoja

  Opis projekta:

  Tehnička škola Kutina je 14. 2. 2023. po četvrti puta bila dio IUPAC-ovog ( IUPAC = Međunarodna unija za čistu i primijenjenu kemiju) događanja GWB - međunarodni ženski kemijski doručak. Tisuće žena, ali i muškaraca iz različitih obrazovnih i znanstvenih organizacija, od nivoa škola do sveučilišta, udruženja znanstvenika, vladinih i industrijskih organizacija iz cijelog svijeta toga se dana okupljaju kako bi popularizirali kemiju i kemijske znanosti. Događanje započinje na Novom Zelandu, a završava na Havajima. Prvi takav doručak organiziran je 2011. godine kao dio proslave Međunarodne godine kemije. Prvi puta kada smo se, kao škola pridružili tom događanju, bili smo u društvu Zagrebačkog sveučilišta, a od tada Hrvatsku predstavljamo samo mi. Događanje u 2023. godini smo iskoristiti za međunarodno predstavljanje inicijative kojim bi Moslavačka gora dobila status UNESCO-ovog geoparka. 

  image

 • Naziv projekta: RUNNING out of TIME

  Tema projekta: klimatske promjene

  Opis projekta:

  Tisuće trkača i biciklista sudjelovalo je u utrci kako bi 7767 km dugom rutom, koja prolazi kroz 18 zemalja, prenijeli štafetu s klimatskom porukom mladih upućenu svjetskim čelnicima, koji su se  okupili na Konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama - COP27. Pod nazivom Vrijeme nam ističe - Running Out of Time štafetna utrka od Glasgowa u Škotskoj (grad domaćin COP26) do Sharm el-Sheikha u Egiptu (grad domaćin COP27) trajla je  38 dana. Kroz Hrvatsku je prolazila  19. i 20. listopada.Za Tehničku školu Kutina trčao je nastavnik tjelesnog odgoja Svebor Crnojević i još tri sudionika, rutu 448, od Trga Franje Tuđmana u Kutini do  željezničke stanice Ilova. Samu utrku pratile su i brojne edukativne i promotivne ekološke radionice.
   

  image

 • Naziv projekta: Moslavina - razgovarati s drvećem

  Tema projekta: zavičaj, moslavačka književnost

  Opis projekta:

  Projekt promocije knjige  i  čitanja, objedinjavanja zapisa o moslavačkim  autorima i  njihovim djelima, promocija zavičajne povijesti i baštine, jačanja prostornog identiteta i  poticanje interesa učenika za zavičaj u kojem žive.

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj