loading

Ekoškole

Osnovna škola Marije Jurić Zagorke, Vrbovec

Korisnički podaci

Osnovna škola Marije Jurić Zagorke, Vrbovec
Brdo 12 A, 10340 Vrbovec
01/279-2929
ured@os-mjzagorke-vrbovec.skole.hr
2007
Dijamantni status 2
 • Naziv projekta: Tjedan školskog doručka, tjedan mobilnosti

  Tema projekta: Rast i razvoj uz zdravu prehranu i fizičku aktivnost

  Opis projekta:

  S provođenjem aktivnosti vezanim uz važnost zdrave prehrane započeli smo još u rujnu. Jedan školski ručak sastojao se od povrća (tikvice) koje je izraslo u našem školskom vrtu. U tjednu 16.-22.rujna imali smo tjedan mobilnosti koji djecu potiče na različite aktivnosti tokom tjedna.

  U tjednu  3. – 7. listopada  učenici su izrađivali zdrave jelovnike za doručak nakon razgovora o tome  koje namirnice su dobre za rad našeg tijela. Najbolji primjeri stavljeni su na pano u holu škole.

  U samom Tjednu školskog doručka  (10.-14.listopada) osim što su zdravo doručkovali,  učenici su imali  dodatan zadatak - bilježiti svoje korake koristeći mobilne uređaje ili pametne satove tijekom tog tjedna. Cilj je bio osvijestiti ih koliko se kreću te da je uz pravilnu prehranu upravo kretanje bitna komponenta za njihov rast i razvoj. Na kraju tjedna, 14. listopada, našu su školu posjetili aktivni sportaši, naši bivši učenici, koji su pred učenicima nižih razreda bili intervjuirani od strane školskih novinara te im približili svoj režim prehrane. U tjednu  17.-19. listopada u jutarnjoj smjeni, uz školski obrok učenici su imali mogućnost izrade i degustacije raznih kombinacija  zobenih pahuljica s mliječnim proizvodima, voćem, sjemenkama, orašastim plodovima.  Ponuđeni obrok ocjenjivali su ispunjavanjem anketnog upitnika. Na temelju njihovih glasova odabrane su kombinacije koje se poslužuju kao doručak u školskoj kuhinji.

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj