loading

Ekoškole

Osnovna škola Jure Kaštelana, Zagreb

Korisnički podaci

Osnovna škola Jure Kaštelana, Zagreb
Vladimira Ruždjaka 2a, 10000 Zagreb
01/6331550
ured@os-jkastelana-zg.skole.hr
2005
Dijamantni status 3
 • Naziv projekta: Voda

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Od 8. siječnja do 21. ožujka 2020. učenici su svaki tjedan odgovarali na jedno pitanje o vodi. Nakon što su učenici odgovorili na pitanje, odgovori su obrađeni i učenici su ih mogli pročitati na školskom panou. Uz to, na panou se nalazio ispravan odgovor s objašnjenjem kako bi učenici mogli provjeriti i nadopuniti svoje znanje. Uz to planiran je tjedan u kojem su učenici pili samo vodu koju su donosili u bočicama. Suradnja s Hrvatskim vodama na prezentaciji edukativnih slikovnica Hrvojeve zgode u zaštiti vode. Suradnja s Vodnom agencijom na provođenju projekta Vodni agent na edukaciji djece o putu vode do njihovih domova i zaštiti i očuvanju voda. Završni kviz o vodi temeljen na tjednim pitanjima koja su učenici rješavali kroz 10 tjedana. Dio aktivnosti nije realiziran u potpunosti radi prelaska na Nastavu na daljinu.

 • Naziv projekta: Dan kravate

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  U našoj školi i prethodnih su godina u pojedinim odjeljenjima učitelji obilježavali Dan kravate provodeći sa svojim učenicima tematske aktivnosti. U školskom listu Čarobna frula broj 11 iz, sada već daleke, 2003. godine objavljen je tekst Lijepa Naša – kravata. Preporukom našeg regionalnog koordinatora, Udruge Lijepa Naša, odlučili smo ove školske godine obilježiti Dan kravate likovnim radovima i kravatama koje su učenici i učitelji nosili toga dana.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj