Ekoškole
Naziv projekta: Najljepši školski vrtovi
Tema projekta:
Opis projekta:
Ove godine Učenički dom dobio je priznanje za poseban doprinos vrtnoj kulturi i vještini u 2021. godini. Uz priznanje stigla je i novčana nagrada koja će ovo proljeće koristiti za uređenje dvorišta i cvjetnjaka. Ovim smo projektom ostavili dubok trag u svijesti učenika o potrebi očuvanja svakog kutka zelene površine čime doprinosimo osobnom i zajedničkim, i tjelesnom i mentalnom zdravlju. Gabriela Poslon, voditeljica projekta. Više na: https://rck-utso.hr/priznanje-i-nagrada-domu-ucenika-za-sudjelovanje-na-projektu-hrt-a-najljepsi-skolski-vrtovi-hrvatske-2/
Naziv projekta: Ne bacaj hranu!
Tema projekta:
Opis projekta:
CILJ PROJEKTA: osvijestiti problem prekomjernog bacanja hrane te pokušati promijeniti navike i ponašanja pri rukovanju hranom u kuhinjama, restoranima i svakodnevnom životu. Jednostavnim rješenjima doprinijeti smanjenju bacanja hrane.
NAMJENA: aktivnosti projekta namijenjene su učenicima završnih razreda smjer kuhar, slastičar i hotelijersko – turistički tehničar.
NAČIN REALIZACIJE PROJEKTA: održavanje različitih radionica u učionici i praktikumima kuharstva primjenom istraživačkog rada, rješavanjem problema, upotrebom IKT-a, praktičnim radom. Više o projektu: https://rck-utso.hr/projekti/ne-bacaj-hranu/
Naziv projekta: Razvrstavanje otpada
Tema projekta:
Opis projekta:
Nakon kratkog predstavljanja RCK i projekta VIRTUS, uslijedio je uvodni dio o vrstama otpada, načinima skladištenja i kompostiranju, nakon toga su učenici uz asistenciju predavača, sami razvrstavali različite vrste otpada i spremali ih u za to predviđene posude. Učenici su naučili nešto novo, i to na zanimljiv način, pa je i atmosfera u kuharskom praktikumu Obrtničke škole bila dobra. Više o projektu: https://rck-utso.hr/razvrstavali-smo-otpad-s-ucenicima-obrtnicke-skole-osijek/