loading

Ekoškole

Osnovna škola dr. Franjo Tuđman, Beli Manastir

Korisnički podaci

Osnovna škola dr. Franjo Tuđman, Beli Manastir
Sv. Martina 16, 31300 Beli Manastir
031/703-780
ured@os-drftudjman-beli-manastir.skole.hr
2003
Platinasti status 2023
 • Naziv projekta: Zelena čistka

  Tema projekta: Budi dio globalnog pokreta, očisti okoliš i pokaži koliko zaista voliš svoju zemlju!

  Opis projekta:

  Naša škola se još od 2013. godine uključuje u nacionalnu kampanju Zelena čistka, koja se provodi uoči Dana planeta Zemlje i u sklopu akcije World Cleanup., a čiji je glavni cilj da se građani masovno uključe u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode kao i podizanje razine svijesti o čistom okolišu. Na razini cijele škole taj dan se provodi organizirano čišćenje školskog okoliša.

  image

 • Naziv projekta: Mali Zeleni

  Tema projekta: Prikupljanje sekundarnih sirovina, uređenje zelenih površina, briga o životinjama

  Opis projekta:

  Prikupljanje sekundarne sirovine (prikupljanje papira, plastike, čepova, limenki, iskorištenih svijeća...), recikliranje papira i svijeća, izrada ukrasa od recikliranog materijala, uređenje školskog okoliša (školski trg, školska "Kocka", sjenica), briga o sobnim biljkama, briga o gušteru - bradatoj agami, uzgoj crvi brašnara, akvarijskog vodenog bilja i ribica, briga o kukcima paličnjacima, briga o hrčku, obilježavanje značajnih eko datuma, izrada kućica za ptice, zimsko hranjenje ptica u školskoj "Kocki", sudjelovanje u kreativnim radionicama.

  image

 • Naziv projekta: Zasadi stablo, ne budi panj!

  Tema projekta: Nacionalna kampanja kolektivne sadnje stabala

  Opis projekta:

  Građanska inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Naša škola već četiri godine zaredom se uključuje u ovu kampanju. Posađeno je 10 sadnica grmolikog bilja, dvije sadnice javora, tri sadnice magnolije, 10 sadnica ruža i 5 sadnica hrasta.

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj