loading

Ekoškole

Dječji vrtić Grigora Viteza, Zagreb

Korisnički podaci

Dječji vrtić Grigora Viteza, Zagreb
Ratarska 5, 10 000 Zagreb
01/3860 933
vrtic-grigoraviteza@zagreb.hr
2013
Zlatni status 1
 • Naziv projekta: Obilježavanje Dana kravate

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Dan kravate obilježen je u svim vrtićkim odgojnim skupina. Cilj ovog projekta bio je osnaživanje svijesti djeteta o lokalnoj, nacionalnoj i europskoj kulturnoj baštini i njegovom mjestu u svijetu. Projekt je obilježen raznolikim i razvojno primjerenim aktivnostima u odgojnim skupinama vrtića.

 • Naziv projekta: Obilježavanje Dana kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Dani kruha obilježeni su u svim odgojnim skupinama vrtića (jasličke i vrtićke odgojne skupine). Cilj ovog projekta bio je podizanje svijesti o ekološkoj i zdravoj prehrani te upoznavanje djece s tradicijskim vrijednostima i kulturnom baštinom. Sve aktivnosti bile su razvojno primjerene, a provodile su se prema konceptu; priprema za obilježavanje Dana kruha u vrtiću tijekom nekoliko dana kroz aktivnosti u skupinama s djecom i zajedničkim radionicama s djecom i roditeljima; izložba plodova zemlje, kruha i krušnih proizvoda, sjemenja i starih alata zavičaja; posjet svećenika i blagoslov kruha (u odgojnoj skupini – vjerski katolički odgoj).

 • Naziv projekta: Less plastic day

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Projekt se provodio u svim odgojnim skupinama vrtića. Sudionici projekta bili su: djeca, odgojitelji, roditelji i svi ostali zaposlenici vrtića. Cilj ovog projekta bio je osvještavanje djece i odraslih o tome na koji način plastika ugrožava biljni i životinjski svijet u prirodi, koje su druge mogućnosti korištenja materijala (osim plastike, zamjena plastičnih vrećica ekološkim torbama i sl.). Osvijestili smo koliko sve plastike imamo u svojim domaćinstvima, na koji način zbrinjavamo te koje sve materijale možemo korisiti kao zamjenu za plastiku (umjesto platičnih vrećica platene, umjesto plastičnih posuda keramičke itd.). U odgojnoj skupini Lastavica (engleski program) proveden je projekt More Clay Less plastic.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj