loading

Ekoškole

Učenički dom Lovran

Korisnički podaci

Učenički dom Lovran
43 istarske divizije 3, 51415 Lovran
051 292 444
dom@ucenicki-dom-lovran.hr
2015
Srebrni status
 • Naziv projekta: Stvorimo iz Doma dom

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Projekt namještaja od paleta zamišljen je i realiziran na način da stare, nepotrebne palete učenici zajedno s domarom, obrađuju, slažu kao fotelje, klupe, dvosjede, tabure, stolove. Učenice na kreativnoj radionici uz pomoć švelje izrađuju od starih jastuka i tkanine ukrasne i funkcionalne jastuke.

 • Naziv projekta: Cirkularna ekonomija kao element održivosti Doma

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Redizajn otpadnog namještaja projekt kojim se želi potaknuti kod učenika svijest o iskorištenosti starog i otpadnog namještaja uz male preinake, zahvate i bojanja takav namještaj postaje ukrasni ili funkcionalni dio unutrašnjeg interijera s novom dimenzijom.

 • Naziv projekta: Mediteranski vrt Hrvatske

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Vrt Hrvatske kao naziv projekt smišljen je u svrhu povezivanja i lakše socijalizacije učenika u Učeničkom domu Lovranu obzirom da su učenici iz svih dijelova Hrvatske. Cilj projekta je prikupiti raznolike biljke iz raznih područja Hrvatske koje uspijevaju u našem podneblju. Sastavni dio vrta su i ljekovite i mediteranske biljke što zajedno čini razigran, raznolik, edukativan vrt.

Korak 7

Ekokodeks i himna

Stvorimo iz Doma dom - sve je bolje uz malo volje - uradi sam za bolji dan.

Stvorimo iz Doma dom

Uradi sam za bolji život svoj

Ekološki život eko dom

Nek od danas bude sve po mom

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj