loading

Ekoškole

Osnovna škola Sveti Martin na Muri

Korisnički podaci

Osnovna škola Sveti Martin na Muri
Trg svetog Martina 4, 40313 Sveti Martin na Muri
040 / 868-206
skola@os-svetimartinnamuri.skole.hr
2006
Dijamantni status 2
 • Naziv projekta: Tam pri našoj staroj Muri

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  U sklopu nastavnog dana, nastava se održava na području rijeke Mure, kod mlina blizu najsjevernije točke Međimurja. Učenici pješače do mjesta održavanja radionica i natrag pa se ujedno provodi i pješačenje te zdrav način života. Svaki razred ima svoju radionicu: jedni istražuju floru i faunu murskog krajolika, jedni istražuju etno baštinu posjetom Etno zbirci Trstenjak i multimedijalnoj zbirci „Jen dan u živleju mlinara Franca Žalara“, radionica u izradi tepiha, radionica kampiranja, stare igre (potezanje užeta, skakanje u vrećama…), najmlađi pješice upoznaju cijeli krajolik, a oni najstariji se snalaze u orijentacijskom kretanju.

 • Naziv projekta: Mi brinemo o svojem okolišu

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Tokom cijele nastavne godine sva odijeljenja su odgovorna i brinu za okoliš škole i skupljaju smeće. S obzirom na situaciju s korona virusoma, svaki razred zasebno na tjednoj bazi brine o okolišu.

 • Naziv projekta: Učenička zadruga Tinček

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  U sklopu učeničke zadruge "Tinček" učenici zajedno sa učiteljicama-voditeljicama izrađuju eko proizvode: eko svijeće koristeći stare svijeće, te eko sapun od lavande i cimeta, eko sok od jabuka, proizvodimo i pekmez od jabuke, koristeći jabuke iz našeg školskog voćnjaka. S obzirom da imamo svoj mali vrt, imamo grupu "Mladi vrtlari", gdje su posadili biljke kamilice, matičnjaka, majčine dušice, mente izrađujemo i svoj eko čaj 'Livada na dlanu'. Tamburaši i folkoraši u sklopu Udruga Tinček tokom cijele godine njeguju kulturnu baštinu.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj