loading

Ekoškole

Osnovna škola Blage Zadre, Vukovar

Korisnički podaci

Osnovna škola Blage Zadre, Vukovar
MARKA MARULIĆA 2, 32010 VUKOVAR
032425728
ured@os-blage-zadre-vu.skole.hr
2010
Zlatni status 2
 • Naziv projekta: Živim zdravo

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Cilj projekta bio je potaknuti nas na razmišljanje o tome što jedemo i kako se brinemo za naše zdravlje. Došlo se do novih znanja, a ta znanja podijeljena su s roditeljima učenika te tako ovaj projekt nije ostao samo unutar škole. Stečena znanja trebala bi svima koristiti u daljnjem životu jer kako kaže stara izreka 'Zdravlje je u našim rukama'.

 • Naziv projekta: Plastičnim čepovima do skupih lijekova

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Na početku školske godine dogovoreno je kako ćemo skupljati plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma koja sredstvima dobivenim za te čepove kupuje skupe lijekove za svoje članove. Skupljanje čepova je imalo natjecateljski karakter. Tako su učenici 8.a skupili najviše čepova, čak 16Kg te su bili nagrađeni odlaskom u kino. Ukupno smo skupili 105 Kg čepova za udrugu.

 • Naziv projekta: Izrada eko kutka u školi

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Planirana je izrada eko kutka u školi. U eko kutku bi trebao biti promjenjivi pano i kutije za ravrstavanje otpada (papir, plastični čepovi, plastične boce) te pokoja biljka lončanica. Na zidu bi pisala školska eko krilatica. Izgled eko kutka su osmislili učenici.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj