loading

Ekoškole

Srednja škola Otočac

Korisnički podaci

Srednja škola Otočac
Ćirila i Metoda 2, 53 220 Otočac
053/771-133
ured@ss-otocac.skole.hr
2007
Dijamantni status 2
 • Naziv projekta: Dan planeta Zemlje

  Tema projekta: Hrvatska prirodno tvoja

  Opis projekta:

  Ova akcija dio je projekta „Hrvatska prirodno tvoja“, u engleskoj verziji „Croatia naturally yours” koji provode Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma i sporta s ciljem kompenziranja emisija CO² automobilskih turističkih posjeta. Riječ je o gotovo 160.000 eura koji su raspoređeni na ukupno 116 turističkih zajednica sukladno njihovim prijavama za nabavu sadnica stabala. Tako će Hrvatska doprinijeti ispunjenju ciljeva iz Glasgowske deklaracije o šumama i korištenju zemljišta (Glasgow Declaration on Forests and Land Use), kao i daljnjem održivom razvoju turizma.

  Jedan od strateških ciljeva Hrvatske jest održivi turizam uz očuvanje okoliša, prostora i klime. Akcija sadnje stabala mali je dio onoga što se može učiniti za prirodu koja nas okružuje. Ovim projektom i mi smo dali svoj doprinos u sadnji novih stabala te tako djelomično smanjili količinu CO² u našem gradu.

  image

 • Naziv projekta: Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje

  Tema projekta: Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje

  Opis projekta:

  Obilježavanje Dana kruha pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode.

  Cilj jepotaknuti pozitivan odnos prema vrijednostima nacionalne i prirodne baštine.

  image

 • Naziv projekta: WORLD CLEANUP DAY 2022, SREDNJA ŠKOLA OTOČAC I VE

  Tema projekta: WORLD CLEANUP DAY 2022

  Opis projekta:

  U akciji čišćenja otpada u školskom vrtu u sklopu globalne ekološke akcije "World Cleanup Day" sudjelovali su učenici trećeg i četvrtog razreda obrazovnog programa ekonomist kako bi probudili svijest o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje.

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj