loading

Ekoškole

Osnovna škola Dore Pejačević, Našice

Korisnički podaci

Osnovna škola Dore Pejačević, Našice
Augusta Cesarca 18, 31500 Našice
031 615 415
osdore@os-dpejacevic-na.skole.hr
2008
Dijamantni status 1
 • Naziv projekta: e - Twinning projekt – Tree Detectives Across Europe

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Učenici 7. b i 7.c razreda pod mentorstvom učiteljice engleskog jezika Alenke Taslak i učiteljice bioogije Leopoldine Vitković provode e - Twinning projekt pod nazivom Tree Detectives Across Europe. U projektu sudjeluju učenici 12 europskih zemalja. U suradnji s vršnjacima iz Španjolske, Poljske, Latvije, Grčke, Turske, Engleske, Francuske, Njemačke, Rumunjske, Portugala i Gruzije, učenici 7.b i 7.c razreda odredili su vrste drveća iz školskog vrta koje će pratiti tijekom proljeća. Cilj projekta je utvrditi pupa li drveće istih vrsta u isto vrijeme u različitim dijelovima Europe.

 • Naziv projekta: Moj kućni ljubimac

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Ovo je e twining projekt u kojem sudjeluju učenici 6.c razreda pod mentorstvom učiteljice Leopoldine Vitković i učenici 1. c razreda pod mentorstvom učiteljice Ksenije Orešković i knjižničarke Andree Dubaić Begić. U projekt su uključeni učenici iz Hrvatske, Italije, Turske, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Moldavije, Rumunjske, Poljske i Grčke. Projekt će prikazati kućne ljubimce naših učenika. Dijelit će ideje o razlozima koji ih inspiriraju da imaju kućne ljubimce. Raspravljat će o vrstama kućnih ljubimaca koje imaju ili koje bi željeli imati i o načinu na koji brinu o njima. Naša ideja je omogućiti djeci da razmjenjuju priče o svojim kućnim ljubimcima: kako se zovu, kako izgledaju, što vole, kako učenici provode vrijeme sa svojim ljubimcima itd. Željeli bi da u u projektu djeca razgovaraju i o spašavanju životinja s ulice ili skloništa za životinje. Učenici različitih zemalja imat će priliku da se međusobno upoznaju, rade zajedno, razmjenjuju svoja razmišljanja i radove.

 • Naziv projekta: Drvokod

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Voditeljice projekta u OŠ Dore Pejačević Našice su profesorica biologije i kemije Leopoldina Vitković i profesorica informatike i fizike Anamarija Gajski. http://nasice.drvokod.eu/. Cilj aktivnosti: Promicanje ekoloških vrijednosti i održivog razvoja kroz primjenu informacijsko-komunikacijskih vještina korištenjem suvremenih tehnologija. Prepoznavanje i imenovanje drveća u neposrednoj blizini škole i obilježavanje na elektronički način. Razvijanje istraživačkog odnosa prema okolišu i dokumentiranje zapažanja putem korištenja web stranica (izraditi web stranicu koristeći besplatne i jednostavne web alate, obraditi slike te ostale multimedijske datoteke za prikaz na mrežnom mjestu). Korištenje izvora informacija dostupnih uz pomoć računalnih mreža, procjena kvalitete sadržaja i kredibiliteta računalnih stranica u svrhu vlastitog istraživanja, učenja i rješavanja problema (GOO). Samostalno korištenje računala pri pisanju i obradi tekstova, izradi tablica, te izradi i izlaganju prezentacija. Razvijanje kreativnosti i rukovanja s alatima za oblikovanje informacija i prezentaciju školskih aktivnosti u javnosti. Razvijanje ljubavi prema prirodi, zavičaju i kulturnoj baštini.

Korak 7

Ekokodeks i himna

Uzimaš li prirodi, nauči joj vratiti!

Ovdje raste  najljepše cvijeće

Ovdje rosa u travi blista

Ovdje u proljeće drveće lista.

 Refren: 

Ovdje se u koševe odlaže smeće,

u Našicama raste najljepše cvijeće.

 Kada u školi počne nastava,

s prozora se vidi eko zastava.

 Refren: 

Ovdje se u koševe…

 Spremna je uvijek naša mala zelena patrola

da uvijek blista Dorina škola.

 Refren: 

Ovdje se u koševe…

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj