loading

Ekoškole

Dječji vrtić Malešnica, Zagreb

Korisnički podaci

Dječji vrtić Malešnica, Zagreb
Ante Topić-Mimare 34, 10 090 Zagreb
01/3480-210
pedagog.oremus@dv-malesnica.hr
2012
Zlatni status 1
 • Naziv projekta: Akcija čišćenja

  Tema projekta: Otpad

  Opis projekta:

  Dana 16. studenog 2022. godine održana je akcija čišćenja Zelena čistka. Akcija čišćenja provela se u sva tri objekta Vrtića Malešnica. U akciji čišćenja sudjelovalo je 285 djece i 21 odrasla osoba. Ukupno je prikupljeno 91,5 kg otpada, od čega 76 kilograma bio otpada, 7,5 kilograma komunalnog otpada, 7 kilograma plastike, 1 kilogram papira i 1 staklenu bocu.

  image

 • Naziv projekta: Međunarodni dan močvara i močvarnih staništa

  Tema projekta: Voda

  Opis projekta:

  2. veljače 2023. godine obilježili smo međunarodni dan močvara i močvarnih staništa. Djeca su se upoznala s močvarnim područjima Republike Hrvatske koja su od međunarodnog značaja - Park prirode Kopački rit, Park prirode Lonjsko polje, ribnjaci Crna mlaka, Vransko jezero i Delta Neretve. Djeca su učila o važnosti močvara za životinjski i biljni svijet, te za ljudski opstanak. Djeca su izradila plakate s biljnim i životinjskim svijetom u močvarama i uz močvare.

  image

 • Naziv projekta: Zasadi stablo, ne budi panj

  Tema projekta: Bioraznolikost - suživot s prirodom

  Opis projekta:

  Uključili smo se u projekt "Zasadi stablo, ne budi panj". U vrtićko dvorište posadili smo sadnice kupina, malina, borovnica i brusnica koje je Vrtiću donirala tvrtka Siemens Energy. Djeca redovito njeguju sadnice voćki.

  Planiramo nastaviti sa ozelenjavanjem vrtićkog dvorišta i tako smanjiti utjecaj klimatskih promjena.

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj