loading

Ekoškole

Osnovna škola kneza Mislava, Kaštel Sućurac

Korisnički podaci

Osnovna škola kneza Mislava, Kaštel Sućurac
Braće Radić 6, 21212 Kaštel Sućurac
021224080
lucija.vrdoljak9@skole.hr
2004
Dijamantni status 3
 • Naziv projekta: Moje mjesto, eko mjesto

  Tema projekta: razvijanje ekološke svijesti škole i mjesta

  Opis projekta:

  Projekt vezan za projektni dan škole, 5.travnja 2023. Uoči projektnog dana, tjedan dana ranije, razredni odjeli su pripremali aktivnosti za projektni dan zajedno sa svojim razrednicima i učiteljima. Ponosimo se šarolikosti aktivnosti i tema, od prenamjene stare odjeće i plaastičnih čaša školskih marendi, preko sadnje cvijeća i dijeljenja eko letaka po mjestu, do izrade statistike oko bacanja marendi i odnosa prema njoj. 

 • Naziv projekta: Odgovorno odlaganje otpada

  Tema projekta: bacanje hrane i pravilno razvrstavanje otpada

  Opis projekta:

  U prvom dijelu projekta, učenici 6.-ih razreda (eko grupa) pripremili su predavanje i letke na t emu bacanja hrane u kontekstu ekološkog problema. Učenici 4.-ih razreda su postavljala pitanja i sudjelovala u procesu.

  U drugom dijelu, u sklopu projekta "Nabava vozila za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada", profesorica dr. sc. Marina Trgo, s Kemijsko-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu, učenicima četvrtih razreda održala je interaktivnu radionicu na temu „Odgovorno odlaganje otpadom“. Učenici su tom prilikom pripremili ostatke hrane koju su jeli prethodnog dana da bi osvjestili težinu problema.

 • Naziv projekta: Školski vrt

  Tema projekta: razvijanje navika održavanja i življenja u skladu s prirodom

  Opis projekta:

  Učenici izvannastavne aktivnosti školski vrt aktivno sudjeluju u projektnim aktivnostima svake školske godine, zajedno s voditeljicom, učiteljicom prirode.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj