loading

Ekoškole

Osnovna škola Donji Kraljevec

Korisnički podaci

Osnovna škola Donji Kraljevec
Čakovečka 7, 40320 Donji Kraljevec
040/655-137
skola@os-donji-kraljevec.skole.hr
2009
Dijamantni status 1
 • Naziv projekta: TERRA ETERICA

  Tema projekta: Znanjem do očuvanja zdravlja

  Opis projekta:

  Praktičnim aktivnostima animirati učenike za oplemenjivanje okoliša škole i životne sredine povećanjem biološke raznolikosti sadnjom eteričnog bilja. Radionicama usvojiti znanja i sposobnosti potrebne za očuvanje psihofizičkog zdravlja djece i odraslih te očuvanje i uvećanje prirodnih vrijednosti okoliša. Upoznati i usvojiti tehnike i metode dobivanja i uporabe eteričnih ulja. Nabaviti uređaje i opremu za destilaciju i dobivanje eteričnih ulja, njihovo skladištenje i primjenu. Kod učenika razviti istraživački duh, finu motoriku, preciznost, organiziranost, temeljitost, kreativnost uz svladavanje tehničkih vještina destilacije te samostalnim i timskim radom razvijati poduzetnički duh i socijalne vještine, samostalnost, sigurnost i samopouzdanje.

 • Naziv projekta: S MARKOM PO PARKOVIMA

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Razvijanje prirodoslovne i čitalačke pismenosti kontinuiranim čitanjem, istraživačkim i suradničkim učenjem. Povezivati ulogu, utjecaj i važnost povijesnoga nasljeđa te prirodnih i društvenih različitosti domovine. Istraživati prirodnu raznolikost, posebnost i prepoznatljivost domovine koristeći se različitim izvorima. Potaknuti učenike na objašnjavanje načina zaštite i očuvanja prirodne, kulturne i povijesne baštine domovine. Potaknuti učenike na timski rad, ali i individualni napor. Unapređivati životne vještine i sposobnosti učenika te razvijati kritičko mišljenje.

  Čitanjem edukativnih priča (serijal Pustolovine galeba Marka po parkovima Hrvatske) prenositi važnu poruku ljubavi i prijateljstva te potrebe poštivanja pravila ponašanja u zaštićenim područjima kako bi se očuvale njihove prirodne vrijednosti. Istraživati zaštićena područja koristeći se različitim izvorima.

   

 • Naziv projekta: PRIKUPLJANJE STAROG PAPIRA

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  nositelj(i)

  Svi učitelji, stručni suradnici i svi radnici škole

  razred, planirani broj učenika

  Svi učenici od 1.-8. razreda

  vremenik

  Tijekom školske godine 2021./2022.

  ciljevi

  Razvijanje i podizanje ekološke svijesti učenika te osjećaja

  odgovornosti za čist okoliš I održanje prirodnih bogatstava.

  način realizacije

  Bilježenje prikupljanja starog papira po razredima te otkup

  u dogovoru s poduzećem za preradu.

  okvirni troškovnik

  Troškova nema, a prihod je namijenjen kupnji nastavnih

  sredstva pomagala za potrebe škole

  način praćenja

  Vaganje papira po razredima, izrada grafikona.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj