loading

Ekoškole

Osnovna škola Vladimir Nazor, Neviđane

Korisnički podaci

Osnovna škola Vladimir Nazor, Neviđane
Školska 2, 23264 Neviđane
0995086449
ured@os-vnazor-nevidjane.skole.hr
2023
Stjecanje statusa
 • Naziv projekta: EKO grupa

  Tema projekta: Sadnja cvijeća i povrtnih kultura

  Opis projekta:

  U OŠ Vladimir Nazor Neviđane postoje dvije eko grupe. Eko grupa učenika razredne nastave i eko grupa učenika predmetne nastave. Zadaća obje grupe je razvijati ekološku svijest učenika. Kroz nastavnu godinu eko grupe se bave uzgojem i sadnjom cvijeća, brigom o školskoj gredici i povrtnim kulturama. Također, kroz godinu se provode akcije čišćenja okoliša škole i otoka.

  image

 • Naziv projekta: Odvajanje otpada 100 %

  Tema projekta: Odvajanje otpada

  Opis projekta:

  U OŠ Vladimir Nazor Neviđane kao dio želje za odvajanjem otpada, u suradnji s roditeljima, izradili smo veliku vršu koju smo nazvali riba Goby. Zadaća ribe Goby je da prikuplja iskorištene plastične boce. Smještena je u središtu škole i vrlo brzo postala nezaobilazna. Možemo reći da zahvaljujući njoj nema bačenih plastičnih boca u dvorištu škole. Nakon što se riba Goby napuni plastične boce se odvode u lokalni trgovački centar. Osim plastike odvajamo i papir, u za tu svrhu pripremljene kutije. 

  image

 • Naziv projekta: Meteorološka stanica

  Tema projekta: Praćenje klime otoka Pašmana

  Opis projekta:

  Kao dio želje za kvalitetnijim praćenjem klime otoka Pašmana, škola je postavila meteorološku stanicu čiji se podaci bilježe i prikazuju na školskoj web stranici. Stanica nam omogućava prognozu vremena, ali i analizu vremena kroz godinu i usporedbu s prethodnim klimatskim razdobljima.

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj