loading

Ekoškole

Dječji vrtić Maslačak, Garešnica

Korisnički podaci

Dječji vrtić Maslačak, Garešnica
Kralja Tomislava 18, 43280 Garešnica
043235365
djecji.vrtic.maslacak@bj.t-com.hr
2020
1. obnova
 • Naziv projekta: Akcija prikupljanja starog papira

  Tema projekta: Recikliranje starog papira

  Opis projekta:

  Projekt je bio zamišljen kao aktivnost usmjerena na recikliranje otpada i stvaranja svijesti kod djece o važnosti očuvanja našega okoliša. Tijekom dana proveden je projekt prikupljanja starog papira koji se potom odvozio u reciklažno dvorište. U projektu su sudjelovala sva djeca i iz svih objekata vrtića. Kako bi potaknuli inicijativu djece i veću angažiranost, skupljanje je organizirano u obliku natjecanja. Drugim riječima, cilj je bio u što kraćem roku prikupiti što veću količinu starog papira.

   

  U projektu sudjeluju: roditelji i djeca, stručni tim vrtića i svi ostali zaposlenici te pomoćno osoblje.

 • Naziv projekta: Skupljanje plastičnih čepova u humanitarne svrhe

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  U suradnji s Udrugom oboljelih od limfoma i leukemije djeca su sakupljala plastične čepove u svakom našem objektu vrtića. Plastični čepovi su se odlagali u kutije koje su bile postavljene u hodniku svakog objekta. Prikupljeni čepovi odvozili su se u Udrugu koja je potom odvozila iste na reciklažu. Cilj ovog projekta je bio razviti svijest kod djece o važnosti recikliranja plastičnih materijala, budući da je poznato kako odlaganje plastike u prirodu prozvodi najveću štetu ekosustavu. Osim toga, djeca su na ovaj način razvijala empatiju i altruizam te odgovornost i toleranciju prema vlastitoj okolini i drugima oko sebe. 

  U projektu sudjeluju: roditelji i djeca, stručni tim vrtića, Udruga oboljelih od limfoma i leukemije i svi ostali zaposlenici vrtića te pomoćno osoblje.

 • Naziv projekta: Prikupljanje starih baterija

  Tema projekta: Prikupljanje starih baterija

  Opis projekta:

  Dječji vrtić Maslačak tijekom cijele pedagoške godine provodi akciju prikupljanja starih baterija. U dogovoru s roditeljima, djeca donose stare baterije iz svojih domova i odlažu ih u posebno zaštićene spremnike. Iste baterije prikuplja i odvozi specijalizirana tvrtka Friš, koja potom adekvatno zbrinjava stare baterije. Cilj projekta je razviti svijest kod djece o opasnim tvarima i njihovim učincima na ekosustav te naučiti ih pravilnom odlaganju opasnog otpada.

  U projektu sudjeluju: roditelji i djeca, stručni tim vrtića i svi ostali zaposlenici te pomoćno osoblje.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj