loading

Ekoškole

Dječji vrtić Šareni leptirić, Solin

Korisnički podaci

Dječji vrtić Šareni leptirić, Solin
Domovinskog rata 28 a, 21210 Solin
021 785 455
ana.sabic1987@gmail.com
2018
2. obnova
  • Naziv projekta: Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje

    Tema projekta:

    Opis projekta:

    Ciljevi:-upoznati djecu s nastajanjem kruha (od zrna do kruha); približiti im blagovanje kruha i narodne običaje; poučiti djecu o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage; upoznati djecu sa starim vrstama voća i drugim plodovima zemlje (povrće, žitarice, ljekovito i začinsko bilje); ukazati na važnost zdrave prehrane. Aktivnosti: posjet pekarnici, priprema i izrada kruha i peciva, likovni radovi, izložba i blagovanje kruha i peciva, razgovor, blagoslov...

  • Naziv projekta: BRIGA O OKOLIŠU

    Tema projekta:

    Opis projekta:

    PRIKUPLJANJE I RAZVRSTAVANJE OTPADA: 'Papirko, čepirko i čaširka brinu o otpadu'.Cilj projekata: Razvijati ekološku osviještenost kod djece; stjecati osnovna znanja o važnosti čistog okoliša i načinima brige za njegovo očuvanje, usvajati navike i vještine koje tome doprinose (poučiti djecu kako pravilno zbrinjavati otpad). pravilno zbrinjavanje otpada). BRINEMO O ZDRAVOM OKOLIŠU - uređenje dvorišta i vrta; u suradnji s roditeljima prikupljanje i bojanje starih konzervi (na vrhu oblijepljenih silikonom radi zaštite djeteta); sadnja lončanica i postavljanje u dvorište; postavljanje i održavanje hranilica za ptice; sadnja biljaka; čišćenje dvorišta i svakodnevno odgovorno postupanje prema okolišu.

  • Naziv projekta: RAZVOJ PRAVILNIH PREHRAMBENIH NAVIKA: Zdravi rođendani

    Tema projekta:

    Opis projekta:

    Cilj projekata: Djeca će stjecati pozitivne navike, usvajati znanja i vještine bitne za ostvarivanje zdravog načina života, brigu o sebi i očuvanje vlastitog zdravlja. Aktivnosti: u vrtiću se obilježava rođendan svakog djeteta, a tijekom proslave djeca konzumiraju samo zdrave namirnice: torta od voća, zdrave grickalice; konzumacija voća iz školskog vrta: berba sezonskog voća, pranje, a potom konzumacija (šipak, smokve, grožđe...)...

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj