loading

Ekoškole

Škola za odgoj i obrazovanje Pula

Korisnički podaci

Škola za odgoj i obrazovanje Pula
Rovinjska 6, 52100 Pula
052 223 434
skoo.pula@gmail.com
2019
2. obnova
 • Naziv projekta: Projekt Zavičajne nastave

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Zavičajna nastava "Plavo i zeleno - fauna i flora mora i priobalja"

  Riječ je o jednom od županijskih projekata koji želi razviti osjećaj pripadnosti djece i mladih zajednici kroz promatranje, učenje i otkrivanje Istre u svim njezinim specifičnostima. Pod vodstvom učitelja, u suradnji s roditeljima učenici upoznaju svoj kraj, njegova široka plava i zelena bogatstva. Učenici imaju prilike razvijati vještine rada, stvarali radne navike i voljeti i brinuti o svom kraju. Voljeti zavičaj uči se od malih nogu. To je važno iz više razloga, jer što više volimo svoje znat ćemo voljeti i poštovati tuđe, a samim time stvarati pozitivan odnos prema svakome. Uz obrazovni, to ima i odgojni karakter u stvaranju odgovornih i ekološki osvještenih osoba. 

  Priložena slika- Učenici uče pecati i pripremati dagnje na buzaru

  image

 • Naziv projekta: Sudjelovanje u kampanji

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Nacionalna kampanja „Zasadi stablo, ne budi panj!" 2021., provodi se početkom proljeća na nacionalnoj razini. Pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i time osigurati ugodniji i zdraviji život, istovremeno spašavajući životinje i bioraznolikost. Naglasak pri sadnji su autohtone vrste, karakteristične za pojedine krajeve Hrvatske.

  Ponosni smo što smo dio nacionalne kampanje "Zasadi stablo, ne budi panj!" sadnje stabala na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj. Naš smo senzorni vrt uredili i posadili nekoliko sadnica ( 2 borovnice, 1 malina i 1 aronija). 

  image

 • Naziv projekta: Erasmus+ multilateralno partnerstvo

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  U Projektu uz Školu za odgoj i obrazovanje - Pula sudjeluju još tri ustanove koje se bave odgojem i obrazovanjem učenika s teškoćama u razvoju, Foerderzentrum Pestaloozi iz Rudolstadta, Njemačka, Zakladni Škola Revolučny iz Stribra, Češka i ZPO Lesnica iz Poljske.

  Cilj je projekta ekološko i inkluzivno obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju. Tijekom mobilnosti u projektu učenici i nastavnici Škole od 2020. do danas sudjelovali su  u brojnim aktivnostima kao što je posjet tvornici za recikliranje papira u Njemačkoj, čišćenje okoliša u Njemačkoj i Češkoj, sadnja u školskim vrtovima, posjet ekološkim postrojenjima, a idućeg tjedna čistit će okoliš rijeke Mosel u zapadnoj Njemačkoj. Glavni cilj je izrada Europskog priručnika za aktivnu zaštitu okoliša koji će objediniti sve provedene aktivnosti ovog trogodišnjeg projekta.

   

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj