Ekoškole
Naziv projekta: Priprema zimnice na tradicionaln i ekološki način
Tema projekta:
Opis projekta:
Učenici, članovi Eko grupe zajedno sa učiteljicom Slavicom Jerković i školskom kuharicom su odlučili ove godine pripremiti zimnicu na tradicionalna način. Učenici će tijek mjeseca listopada i studenog konzervirati različite jesenske plodove na tradicionalan i ekološki način, kako su to radile naše bake. Tijekom listopada i studenog učenici će pripremiti ukiseljenu ciklu i papriku, te pravi eko sok od mrkve i cikle. Tijekom rad na pripremi zimnice učenici će obraditi i neke teme iz područja zdrave prehrane (samostalno pripremanje i čuvanje plodova koji su uzgojili i ubrali zajedno sa svojim roditeljima, te važnost sezonskog voća i povrća u prehrani, što znači ekološka proizvodnja i prerada voća i povrća). Učenici će proizvode koje su sami napravili prezentirati i prodavati na tradicionalnom Božićnom sajmu. Na taj će način široj zajednici prezentirati dio aktivnosti koje provodi Eko grupe u školi.