loading

Ekoškole

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok (Status EŠ je u mirovanju.)

Korisnički podaci

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok (Status EŠ je u mirovanju.)
Đački put 1, 49210 Zabok
049/221-050
os-ksaver-sandor-djalski@kr.t-com.hr
2005
Dijamantni status 2
 • Naziv projekta: Monitoring kockavice

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Pod voditeljstvom profesorice Božene Dragčević i djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije, učenici Marko Majstorović, Franjo Dugorepec, Jakov Tušek, Borna Švaljek, Tena Balen, Karla Franjčec, Lucija Mučnjak i Anamarija Pernjek proveli su akciju prebrojavanja kockavice. Na površini veličine 25m2 na lokaciji Kaštel ispod naselja Jadeki u okolici Zaboka učenici su određivali gustoću i brojnost ove strogo zaštićene i ugrožene biljke te su sve potrebne podatke zapisivali u poseban formular. Pod voditeljstvom profesorice Božene Dragčević i djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije, učenici Marko Majstorović, Franjo Dugorepec, Jakov Tušek, Borna Švaljek, Tena Balen, Karla Franjčec, Lucija Mučnjak i Anamarija Pernjek proveli su akciju prebrojavanja kockavice. Na površini veličine 25m2 na lokaciji Kaštel ispod naselja Jadeki u okolici Zaboka učenici su određivali gustoću i brojnost ove strogo zaštićene i ugrožene biljke te su sve potrebne podatke zapisivali u poseban formular.

 • Naziv projekta: Orhideje

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Već duži niz godina učenici naše škole istražuju zaštićene biljke u okruženju. Ove godine posebno smo se posvetili orhidejama. Tema orhideje bila je predstavljena na ovogodišnjem ekološkom kvizu Lijepa Naša. Ukupno smo istražili 10-tak vrsta te želimo educirati učenike kao i građane ovim prekrasnim biljkama; zavodnicama iz prirode.

 • Naziv projekta: Zlatna jesen zabočka

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Učenici 6. i 7. razreda na satu biologije obradili su gradivo kontinentalnih listopadnih šuma i plodova jeseni te su novostećeno znanje primijenili u izradi plakata kojima su najavili tradicionalnu manifestaciju Zlatna jesen zabočka. Održana je 26. rujna u našoj školi. Tamo su bili predstavljeni najbolji zagorski proizvodi hrane i pića te kultura i tradicija našeg kraja.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj