loading

Ekoškole

Osnovna škola Majstora Radovana, Trogir (Status EŠ je u mirovanju.)

Korisnički podaci

Osnovna škola Majstora Radovana, Trogir (Status EŠ je u mirovanju.)
Ulica Dr. Franje Tuđmana 12, 21220 Trogir
(091 580 2981)
tajnistvo@os-mradovana-trogir.skole.hr
2011
Zlatni status 1
 • Naziv projekta: Edukacija učenika OŠ o zaštićenim prirod. vrijednostima i NATURA 2000 podr. SŽD

  Tema projekta: Promocija zaštićenih dijelova prirode Pantana i Garagnin Fanfogna park

  Opis projekta:

  U suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje dijelovima prirode na području Splitsko - dalmatinske županije obilježili smo svjetski Dan voda u zaštićenom prostoru Garganin Fanfogna parku. Cilj projekta je bio promocija zaštićenih dijelova prirode SŽD i NATURA 2000 područja u našem Trogiru te educirati učenike šestih razreda osnovne škole o njima, koristeći prigodne datume. Velik broj učenika ne zna koja su to zaštićena područja u njihovom mjestu, a još manje u njihovoj Županiji. Stoga smatramo potrebnim uključiti što veći broj učenika u projekt. Tijekom godine predavanjima će učenici biti educirani o tim područjima s posebnim naglaskom na područja učenika u kojima žive (Garagnin Fanfogna i Pantan). Provođenje edukacija planirano je na terenu (zaštićenom području)a i već izrađenih kurikuluma. Učenici su nakon predavanja popunili anketni listić o JU, NATURA područjima te kako bi dobili što potpunije informacije o njihovoj informiranosti prije i nakon edukacije. Ovaj projekt bi trebao pridonijeti podizanju opće svijesti i znanja učenika o zaštićenih dijelova prirode i NATURA 2000 područja. Voditeljica projekta je mr. sc. Zora Kažimir, viša stručna suradnica u JU za upravljanje zaštićenim dijelovima na području SDŽ.

 • Naziv projekta: Obilježavanje značajnih datuma u zaštiti prirode

  Tema projekta: Dan planete Zemlje, invazivne vrste

  Opis projekta:

  Cilj projekta je educirati učenike o značenju pojedinih značajnih datuma, te upoznavanja sa pojedinim zaštićenim područjima u suradnji sa Javnom ustanovom. Provodi se na razne načine kako po školama prigodnim predavanjima uz Power Point Prezentacije te na zaštićenom području najbližem školi. Škola je izabrala Pantanu i Garagnin Fanfogna parkove pa su aktivnosti edukacije i pisanja ankete provedeni na tim zaštićenim lokalitetima. Ovaj projekt bi trebao pridonijeti podizanju opće svijesti i znanja učenika o značajnim datumima kao i zaštićenim dijelovima prirode SDŽ koji se povezuju s njima.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj