loading

Ekoškole

Dječji vrtić Radost, Jastrebarsko

Korisnički podaci

Dječji vrtić Radost, Jastrebarsko
Braće Radić 10, 10 450 Jastrebarsko
01 6281 241
djecji.vrtic.radost1@zg.t-com.hr
2007
Dijamantni status 2
 • Naziv projekta: Projekt Kišni dan

  Tema projekta: Kišni dan

  Opis projekta:

  Cilj projekta bio je povećati kvalitetan boravak djece na zraku te tako omogućiti uvjete za optimalan rast i razvoj djeteta. Zadaci ovog projekta bili su: proširiti spoznaje o vodi općenito (počevši od već stečenih spoznaja i postavljenih pitanja djece, razne aktivnosti i sadržaji iz svih područja, voda u prirodi, stanja vode, važnost vode za život, kruženje vode u prirodi), omogućiti stjecanje iskustava na tu temu (istraživanjem i eksperimentiranjem, neposrednim iskustvom – boravak na zraku + aktivnosti), kroz spoznaje o temi približiti djeci vremenske prilike i neprilike (kao uobičajen dio života koji zahtjeva određene prilagodbe ovisno o promjenama), razviti naviku samostalnog, odgovornog ponašanja i brige o sebi (praćenje vremenskih prilika, odgovarajuća obuća, odjeća, zaštitna oprema), u što većoj mjeri koristiti blagodati svježeg zraka (neophodnog za optimalan rast i razvoj djece). 

  image

 • Naziv projekta: Projekt Živjeti zdravo

  Tema projekta: Živjeti zdravo

  Opis projekta:

  U radu na projektu „ Živjeti zdravo u vrtiću“ sudjelovale su odgojne skupine: Tigrići, Lavići, Zebrice, Ježići, Pužići, Lastavice, Jabučice, Ptičice, Zečići, Prstići, Sunčeka, Slonići, Žabice. Aktivnosti su se provodile u odgojnim skupinama od listopada 2021. do siječnja 2022. godine. Aktivnosti su realizirane i prezentirane putem PowerPointa. Obilježili smo „Vodeni tjedan zdravlja u vrtiću“ u razdoblju od 1. do 30. travnja 2022. godine. Sudjelovale su sve odgojne skupine. Provedene aktivnosti u odgojnim skupinama prezentirane su putem plakata i fotodokumentacijom. Odgojitelji ističu da je ova aktivnost pobudila veliki interes kod djece.

  Ove pedagoške godine u radu na projektu sudjelovale su sljedeće odgojne skupine: Pužići, lastavice, Jabučice, Ptičice, Zečići.

  image

 • Naziv projekta: Projekt Siguran vrtić

  Tema projekta: Siguran vrtić

  Opis projekta:

  Sve aktivnosti koje su planirane u pedagoškoj godini su realizirane. U radu na projektu Crvenog križa „Siguran vrtić“ sudjelovale su odgojne skupine: Mašnice, Zvjezdice, Koale, Oblačići, Elmeri, Kruškice, Bubamare, Šapice, Krijesnice, Medeki, Ribice, Oblačići, Iskrice, Brodići, Pandice, Vjeverice, Žirafice, Mačkice i predškola. Početak aktivnosti u odgojnim skupinama bio je listopad 2021., a trajao je do veljače 2022. godine. Aktivnosti koje su realizirane dokumentirane su i prezentirane putem PowerPoint prezentacija, a ujedno su bile i motivacija za registriranje na platformu Hrvatskog Crvenog križa pod nazivom „Sigurnija djeca“. Zahvaljujući promišljanju i angažmanu odgojitelja i djece naš je vrtić dobio status „Naš vrtić je siguran“. I na taj način smo se uključili u projekt "Sigurnija djeca" u organizaciji Hrvatskog društva Crvenog križa i EU Erasmus+. U radu na projektu Crvenog križa, „Siguran vrtić - Priprema za izvanredne situacije“, provedene su aktivnosti iz priručnika „Odgoj za humanost odmalih nogu“. Sudjelovale su sve odgojne skupine. Aktivnosti su realizirane te dokumentirane i prezentirane putem PowerPointa do kraja studenog 2021. godine.

  Ove pedagoške godine u radu na projektu sudjelovale su sljedeće odgojne skupine: Kruškice, Koale, Elmeri, Prstići Mašnice, Zvjezdice, Krijesnice.

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj