loading

Ekoškole

Osnovna škola Gruda (Status EŠ je u mirovanju.)

Korisnički podaci

Osnovna škola Gruda (Status EŠ je u mirovanju.)
Gruda 65, 20215 Gruda
020791012
ured@os-gruda.skole.hr
2009
Zlatni status 2
 • Naziv projekta: IZRADA EKO SAPUNA

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Projekt izrade eko sapuna provodi se u našoj školi već 5 godina. Cilj ovog projekta je izraditi ekološki prihvatljiv čvrsti sapun od domaćeg maslinovog ulja. Sapun izrađujemo hladnim postupkom, što znači da je temperatura sastojaka tijekom izrade između 30 i 50 stupnjeva Celzijusa, a proces saponifikacije traje tri do četiri tjedna. Za izradu eko sapuna koristimo sljedeće sastojke: domaće maslinovo ulje, destiliranu vodu, čisti NaOH u granulama i eterično ulje lavande.

 • Naziv projekta: UZGOJ BILJAKA U PLASTENIKU

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  U dvorištu škole postavit ćemo plastenik u kojem će se učenici educirati o sadnji i razmnožavanju biljaka s ciljem poticanja učenika na čuvanje biljnih vrsta.

 • Naziv projekta: IZRADA KONAVOLSKOG VEZA

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  Osnovna škola Gruda provodi projekt izrade konavoskog veza od školske godine 2015./2016. Na radionicama se zainteresirane učenike podučava metodama izrade konavoskog veza te podiže svijest o vrijednosti izrade konavoskog veza i očuvanja tradicije konavoskog kraja. Radionice se provode posebno za niže, posebno za više razrede.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj